Strada Sforii din Braşov, cea mai îngustă stradă din România, ar putea fi închisă noaptea. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Sforii ar putea fi închisă noaptea FOTO Ioan Buciumar
Strada Sforii ar putea fi închisă noaptea FOTO Ioan Buciumar

Unii turişti vor cu orice preţ să lase o amintire greu de şters în locurile prin care au trecut. Locatarii de pe strada Sforii din Braşov vor să îşi protejeze zidurile de turişti, pentru a nu fi nevoiţi să plătească amenzi sau impozite mărite de până la cinci ori.

Strada Sforii din Braşov, unul din cele mai căutate locuri de către turiştii care ajung în oraşul de la poalele Tâmpei, ar putea fi închisă pe durata nopţii. Aceasta s-ar întâmpla tot din cauza turiştilor, în special autohtoni, care au mâzgălit pereţii celei mai înguste străzi din România. 

Mulţi tineri îşi scriu mesajele de iubire pe zidurile străzii, desenează ori scriu chiar mesaje obscene. Potrivit legii, proprietarii sunt cei care trebuie să întreţină aceste ziduri, iar, dacă nu o fac, pot fi amendaţi sau pot plăti impozite de până la cinci ori mai mari. Aceasta chiar dacă alţii sunt cei care murdăresc pereţii caselor de pe strada Sforii. 

„Strada Sforii a devenit un ghetou urban şi vinovaţi sunt, în primul rând, turiştii, care simt nevoia să scrie tot felul de lucruri pe pereţi. Aceasta este o agresiune la adresa proprietăţii private”, spune Kristina Creoşteanu, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice, din subordinea Primăriei Braşov, pentru bizbrasov.

https://www.bizbrasov.ro/2022/08/16/strada-sforii-inchisa-timp-de-noapte/

Pentru a proteja strada de „operele de artă” ale trecătorilor, Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov vrea să instaleze grilaje antivandalizare şi ar putea solicita chiar închiderea străzii pe durata nopţii. 

Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov se ocupă de protejarea şi conservarea patrimoniului Braşovului. Reprezentanţii organizaţiei spun că au realizat documentaţia tehnică pentru reabilitarea străzii Sforii, aspecte care ţin de curăţenie, reparaţii, zugrăvit etc. Conform informaţiilor oferite de specialiştii Fundaţiei, repararea întregii străzi costă 580.000 de lei, bani de la bugetul local.

Strada Sforii era cunoscută încă din Evul Mediu drept un loc de întâlnire a îndrăgostiţilor din Braşov. Înaintaşii noştri aveau, însă, alte preocupări decât scrijelitul pe ziduri şi aveau mai bine grijă de oraşul lor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ursuleţ prietenos, filmat de un turist pe  Transfăgăraşan. Cum a reacţionat mama

La o gură de „aer curat“. De ce miroase pestilenţial Braşovul în aceste zile

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite