Braşov: S-a spânzurat cu şireturile (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a vrut să se omoare, azi-noapte, cu şiretul de la pantof. Conducerea Penitenciarului Codlea spune că atât şireturile, cât şi curelele sau cravatele, lucruri cu care orice persoană îşi poate curma viaţa, sunt perfect legale în detenţie.

Incidentul s-a petrecut în baia celulei. Din fericire, colegii bărbatului l-au găsit la timp, astfel că acesta a putut fi salvat. După ce i-au acordat urgent primul ajutor, ceilalţi deţinuţi au chemat gardienii, iar la faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD. Între timp, deţinutul a suferit şi o criză de epilepsie, din care şi-a revenit însă în scurt timp. „După acordarea îngrijirilor medicale de specialitate, în jurul orei 01.28, deţinutul C.D. a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. În prezent el este internat pentru investigaţii suplimentare”, a precizat directorul Penitenciarului Codlea,  comisarul Marian Dumitrache. În cursul zilei de astăzi, pacientul va fi externat.

Lege permisivă pentru deţinuţi

Deţinutul în cauză era cunoscut de cadrele din penitenciar ca fiind un om care practică autoagresiunea. El se afla la Codlea de puţină vreme, fiind doar în tranzit, cu nişte „afaceri judiciare” la Tribunalul Braşov, însă specialiştii spun au făcut cu el şedinţe de consiliere psihologică tocmai pentru a evita automutilarea. În plus, el figura în evidenţele medicale ca fiind şi bolnav de epilepsie. În ciuda acestor aspecte, legea permite ca deţinuţii să deţină în penitenciar o serie de obiecte care deşi par insignifiante, pot cauza moartea. Cum este şi cazul de azi-noapte, când viaţa unui om se putea sfârşi de la un simplu şiret, perfect legal. „Deţinuţii au dreptul să deţină şireturi, curele sau cravate. Ei sunt singurii care decid asupra propriei lor vieţi”, a precizat comisarul şef Marian Dumitrache. În urma incidentului de azi-noapte, deţinutul va fi cel mai probabil transportat la Spitalul penitenciar Jilava pentru a i se face mai multe teste psihologice.    

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite