Braşov: Distracţie şi educaţie, la şcoala de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii s-au distrat de minune, anul trecut, la şoala de vară
Copiii s-au distrat de minune, anul trecut, la şoala de vară

Înscrierile au început, iar la cursuri pot participa elevi de la toate şcolile din oraş. Pe parcursul lunii iulie, profesorii de la două şcoli din Braşov îi aşteaptă pe elevi la cursurile şcolii de vară.

Ca să nu îi lase pe cei mici să se plictisească şi să-şi irosească vacanţa cu lucruri nefolositoare, câţiva profesori au demarat un program complex la care îi invită pe cei mici. La şcoala de vară sunt aşteptaţi elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani de la orice şcoală din oraş.

Oferta de cursuri este extrem de bogată, iar micuţii îşi pot alege singuri modulele la care vor să participe, în funcţie de temele abordate. De exemplu, la cursul despre mediu, elevii vor învăţa tot felul de lucruri interesante despre apă şi rolul ei în natură, la cel dedicat ştiinţelor vor afla totul despre electricitate sau despre misterele spaţiului cosmic. Matematica va fi abordată  prin numere de magie, iar învăţarea limbii engleze va însemna doar distracţie. Nici artele nu sunt lăsate la o parte: copiii vor avea ocazia să facă modelaj, pictură, dans, muzică şi fotografie. Micuţii pot deveni cavaleri sau prinţese într-o săptămână dedicată istoriei. La Clubul iubitorilor de cai, cei mici vor afla povestea Calului Troian, vor confecţiona potcoave şi vor învăţa să danseze Căluşarii.

Cursuri, după preferinţe
Trebuie să ştiţi că indiferent de cursul ales, toate modulele cuprind activităţi sportive, excursii, vizite la muzee, dar şi la diferite companii importante din oraş unde elevii vor putea vedea şi afla tot felul de lucruri interesante. „La şcoala de vară te distrezi, te joci, înveţi şi te împrieteneşti cu mulţi copii. Anul trecut, am fost în multe locuri şi chiar şi la un muzeu m-am distrat. Abia aştept să merg şi în vacanţa asta", a spus Alexandru, un baieţel de 11 ani.
Şcoala de vară, care anul acesta a ajuns la a doua ediţie, este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Inovare în Educaţie, care are ca parteneri dascăli de la şcolile generale nr. 5 şi 27. Fiecare curs durează o săptămână, iar costul este de 150 de lei, bani în care intră materialele didactice şi deplasările în excursii. Activităţile se fac zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 13.00. Înscrierie au inceput deja, iar copiii pot opta pentru oricâte module doresc. Atenţie, numărul de locuri este limitat astfel că, dacă doriţi să vă înscrieţi, trebuie să completaţi formularul de pe site-ul www.apie.ro. Acolo găsiţi detalii despre toate cursurile şi programul lor, pe săptămâni.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite