S-a sunat de intrare! 87.000 de elevi braşoveni încep astăzi şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei luni de distracţie şi relaxare, elevii şi profesorii se întorc în sălile de curs. Primul clopoţel a sunat astăzi în toate cele 215 şcoli din judeţ, pentru 87.000 de elevi.

Dintre aceştia, 5.380 sunt boboci care astăzi merg pentru prima dată la şcoală. „Suntem în categoria judeţelor medii ca şi popupulaţie şcoală. Există judeţe, cum ar fi Suceava, iaşi sau Cluj care au un număr mai mare de elevi, noi ne clasăm undeva pe locul VIII - IX", a spus Dorel Agache, şeful Inspectoralului Şcolar Judeţean Braşov.

Şcoli şi grădiniţe noi

La Sânpetru, elevii vor învăţa de astăzi într-o şcoală nou-nouţă, ridicată din temelii. La fel şi micuţii din Lunca Câlnicului şi Săcele vor merge la grădiniţe nou construite. În Braşov, Liceul Aprily Lajos a for complet reabilitat, iar la Colegiul Naţional Andrei Şaguna a fost renovată şi modernizată sala de sport.

În ceea ce priveşte cadrele didactice, şeful IŞJ dă asigurări că în judeţul nostru există dascăli calificaţi în toate şcolile. „Posturi neocupate nu au rămas nicăieri. Am avut mici probleme la şcolile cu predare în limba germană şi maghiară, însă le-am rezolvat, am maid at din ore la pensionari", a explicat Dorel Agache.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite