Braşov: A cincea rectificare pozitivă a bugetului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: A cincea rectificare pozitivă a bugetului local
Braşov: A cincea rectificare pozitivă a bugetului local

Deşi în toată ţara nu se vorbeşte în administraţie decât de reducerea cheltuielilor şi de lipsa fondurilor necesare chiar funcţionării instituţiilor, Primăria Braşov  propune în acest an a cincea rectificare pozitivă a bugetului local.

Consiliul Local Braşov este chemat luni să voteze o nouă modificare a bugetului municipiului şi de această dată rectificarea urmând a fi una pozitivă. Potrivit şefei Serviciului Buget din cadrul Primăriei Braşov, Maria Oprea, această modificare a bugetului local este a cincea făcută de la momentul adoptării lui, toate rectificările fiind pozitive. „Această nouă modificare este determinată, în primul rând, de faptul că municipiul a primit de la Ministerul Economiei un milion de lei pentru reabilitarea reţelei de distribuţie a CET, iar pentru ca aceşti bani să poată fi cheltuiţi trebuie prevăzuţi în buget”, a precizat Maria Oprea. Aceasta a mai menţionat că Primăria se află momentan în grafic atât în privinţa încasărilor veniturilor proprii, cât şi a celor din cotele defalcate pe salarii.

Cheltuieli suplimentare din cauza MECI

În ceea ce priveşte partea de cheltuieli a bugetului local, Maria Oprea ne-a spus că şi acesta va suferi unele modificări, cele mai importante având legătură cu domeniul educaţiei. Astfel, din cauză că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării nu a trimis banii promişi pentru reparaţia capitală a Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”, municipalitatea trebuie să aloce suma de 270.000 de lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de încălzire. De asemenea, consilierii locali vor trebui să decidă dacă Primăria va plăti alte 300.000 de lei pentru construcţia creşei de pe strada Jepilor, al cărei stadiu de construcţie este mai ridicat decât cel preconizat lunile trecute.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite