Braşovul este pe locul trei la numărul de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata şomajului este în creştere, la Braşov, foto: arhivă
Rata şomajului este în creştere, la Braşov, foto: arhivă

Într-un top efectuat la nivel naţional, Braşovul se situează pe locul trei la numărul de locuri de muncă disponibile pe piaţă. Cele mai multe oferte de muncă sunt în judeţul Hunedoara, urmat de Capitală.

La nivel naţional sunt înregistrate peste 9.500 de locuri de muncă vacante, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

La Braşov, 506 posturi sunt libere, atât pentru persoanele cu studii superioare, cât şi pentru cele cu studii medii şi profesionale.

La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare, sunt oferite 489 de locuri de muncă, cele mai multe pentru ingineri şi subingineri (130), contabil (24), asistent medical generalist (21), consilier financiar bancar (11), inspector resurse umane (8).

Pentru studii medii şi profesionale, ANOFM a înregistrat 9.100 locuri de muncă, principalele ocupaţii fiind confecţioner-asamblor articole din textile (1.362), operator confecţioner industria îmbrăcăminte-ţesături, tricotaje, materiale sintetice (575), muncitor necalificat în industria confecţiilor (479), agent securitate (303), şofer de autoturisme şi camionete (224), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (223), muncitor necalificat la ambalarea, montarea pieselor (213), muncitor necalificat la demolare clădiri, zidărie, mozaic, faianţă, gresie, parchet (191), lăcătuş mecanic (175) sau zidar rosar-tencuitor (161).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite