6.500 de braşoveni îşi primesc pensia în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Numărul pensionarilor braşovenilor, care s-au stabilit în străinătate şi solicită să îşi primească acolo pensia lunară, este în creştere.

Din 2007 şi până acum, peste 6.500 de pensionari au solicitat acest lucru, cele mai multe cereri fiind depuse anul trecut, peste 1.650.  Cele mai multe cereri, 78%, au venit de la braşoveni cae s-au stabilit în Germania. Casa Judeţeană de Pensii Braşov mai virează pensii şi în Italia, Ungaria, Austria Spania, Franţa  sau Grecia.

Braşovenii stabiliţi în alte ţări ale UE trebuie să ştie că îşi pot cumula, la pensie, perioada lucrată în România cu anii lucraţi în străinătate. „Este important ca românii care lucrează dincolo să îşi plătească în ţara respectivă contribuţiile la pensie, ca să poată beneficia de pensie şi de acolo. Calculul se face de obicei în România, pentru că la noi condiţiile de pensionare sunt mai avantajoase, iar pensia se virează în ţara respectivă prin City Bank", a explicat Camelia Bugnar, director executiv la Casa de Pensii Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite