Se caută dascăli pentru copiii de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi de clasa I, în bănci
Elevi de clasa I, în bănci

Inspectoratul Şcolar Braşov scoate la concurs 83 de posturi de dascăli, care s-au eliberat după începerea anului şcolar.

„Este vorba despre posturi mai ales în mediul rural, care s-au vacantat după începerea anului şcolar. Profesorii au renunţat la ele fie din cauza navetei, fie din cauză că banii pentru abonamentele de transport se decontează cu întârziere", a explicat Dorel Agache, inspector şcolar general la IŞJ Braşov.

Nu sunt profesori de limba germană

Posturile rămase libere sunt în special de educatoare şi învăţătoare, însă sunt vacante şi câteva catedre de profesori de limba germană, pentru şcolile cu predare în limba maternă. La Liceul Teoretic Codlea, de exemplu, se caută nouă dascăli pentru diferite materii, toţi pentru secţia cu predare în limba germană. Şi la Liceul Teoretic „Johannes Honterus" din Braşov se caută un profesor de fizică, unul de fizică, biologie şi religie evanghelică. 

În ceea ce priveşte învăţământul preşcolar, criza de educatoare este şi mai mare. La Braşov, de exemplu, au rămas neocupate 16 posturi de educatoare pentru tot atâtea grădiniţe, dintre care 15 sunt pentru limba maternă germană şi unul pentru  limba maghiară.

 „Fiecare unitate în parte poate organiza concurs pentru ocuparea posturilor vacante. Nu există o dată limită la care se poate organiza concursul, pentru că unele posturi se mai pot elibera şi pe parcursul anului şcolar", a mai explicat Agache.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite