Infractorii braşoveni s-au retras la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul riscă să ajungă după gratii
Tânărul riscă să ajungă după gratii

La mai puţin de două luni de la înfiinţarea posturilor de poliţie rurală se văd deja primele rezultate. Datorită faptului că poliţiştii rurali sunt mult mai prezenţi pe teren, pentru că sunt nevoiţi să patruleze între localităţile pe care le au arondate, în ultima perioadă o groază de hoţi au fost prinşi în flagrant.

„Am reuşit să constatăm infracţiuni în flagrant mult mai multe decât pe vechea formă de organizare a Poliţiei. Au fost prinşi foarte mulţi hoţi, pentru că aşa trebuie să le spunem, de produse agricole, a celor care fură din casele în construcţie, dar şi din societăţi comerciale. Trebuie să ştiut că o parte dintre aceştia sunt clienţi de-ai noştri mai vechi, de-ai parchetelor şi de-ai instanţelor de judecată, care datorită activităţii lor şi a faptului că deja erau cunoscuţi în Braşov, au fost nevoiţi să se retragă spre zonele rurale unde, pe vechea organizare, funcţionam un pic mai greoi", a explicat Melinte.

Şoferi inconştienţi

În afară de numărul foarte mare de furturi, poliţiştii rurali au surprins şi foarte multe infracţiuni la legea circulaţiei. „Stăm să ne gândim dacă nu trebuie să facem ceva mai mult decât atât pe partea de circulaţie, să intensificăm patrulele, pentru că am constat foarte multe cazuri de conducere fără permis şi de conducere sub influenţa băuturilor acoolice", a mai spus Melinte.

Pe de altă parte, şi activitatea de preveţie a dat roade. „Actele de violenţă din zona Racoş, Apaţa, Măieruş au fost diminuate substanţial, mai ales în perioada de weekend, de când cu aceste patrule şi a prezenţei poliţiştilor în zonele respective, la orele critice", a mai spus Sorin Melinte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite