„Blestemul vrăjitoarelor“ trebuie desfăcut de elevii braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Sfatului este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Braşovului
Piaţa Sfatului este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Braşovului

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a de la toate şcolile din oraş sunt aşteptaţi mâine, de la ora 13.00, în Piaţa Sfatului, la un concurs de orientare turistică organizat de cercetaşii braşoveni.Scopul este de a găsi şapte pergamente pentru a rupe astfel blestemul vrăjitoarelor care au pus stăpânire pe oraş.

Participanții la concurs vor parcurge un traseu secret, pe care îl vor afla abia la linia de start a concursului.  Elevii vor trebui să treacă şapte probe pentru completarea unui „puzzle".  Vor primi o hartă pe care sunt marcate cele şapte  locații ale celor şapte „pergamente" și traseul de aproximativ cinci km pe care îl vor parcurge prin oraș.

Unele indicii pot fi găsite pe drumul spre pergamente subforma unor semne pentru găsirea așa numitelor „posturi". În posturi participanții vor întâlni

„gardienii pergamentelor", cercetași care îi vor supune la probe prin care vor învăța jocuri, își vor dezvolta spiritul de echipă și vor afla lucruri noi despre Brașov, istoria și patrimoniul local.

În paralel, în Piaţa Sfatului se vor desfăşura tot felul de jocuri pentru copii. Până acum, la concurs s-au înscrie 61 de elevi şi opt profesori.

Concursul „Descoperă Braşovul - Blestemul Vrăjitoarelor" este deja la ediţia a doua şi de desfăşoară sub egida Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite