Brasov: 19 persoane într-un microbuz de 9 locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5 braşoveni au fost amendaţi contraventional ieri, pentru că practică transport ilegal de persoane pe rutele Braşov- Zărneşti şi Braşov – Budila. Razia a fost organizată de Poliţia Rutieră Braşov împreună cu Serviciul de Invetigarea Fraudelor.

Ieri, între orele 05.00 şi 06.00 dimineaţa, oamenii legii au oprit în trafic toate microbuzele de pe cele două rute. Au descoperit nu mai puţin de 5 braşoveni care se ocupă de transporturi ilegale de persoane. „S-au dat 5 amenzi contravenţionale la legea 12, pentru că se încasează bani fără a se elibera bilet şi pentru transportarea unui număr mai mare decât cel admis. Am găsit într-un microbus 19 pasagerim, adică 10 persoane în plus faţă de limita legală admisă. Din păcate există un vid legislativ prin care aceste persoane nu sunt asimilate ca transportatori, deci nu au nevoie de licenţă. Singura măsură pe care o putem lua e cea a amendării, deocamdată”, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov. Transportatorii au primit amenzi în valoare de 1630 lei şi a fost reţinut un certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.

Oamenii legii au anunţat că astfel de controale vor continua şi în perioada următoare pentru că fenomenul a luat amploare şi exista riscurile unor accidente foarte grave.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite