Inspectoratul Şcolar strânge cureaua: externalizează paza şi hrana copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la Scoala Generala nr. 15
Scandal la Scoala Generala nr. 15

Externalizarea serviciilor de pază şi desfiinţarea bucătăriilor din grădiniţe vor face economie la buget.

Externalizarea acestui serviciu se face, în primul rând, pentru a asigura o mai bună sercuritate elevilor, dar şi din raţiuni economice. „Există paznici în toate şcolile, însă unii sunt pensionari, alţii nu au cursuri de specialitate, nu au abilităţi să intervină dacă se întâmplă ceva. Am luat în calcul încheierea unor contracte cu firme de specialitate care să asigure nu doar siguranţa elevilor, ci şi a clădirilor şi a bunurilor materiale. Ca şi costuri, nu este mare diferenţă faţă de salariile pe care le plătim acum paznicilor", a explicat Dorel Agache, inspector şcolar general la IŞJ Braşov.

Firmele de protecţie şi pază trebuie să asigure patrule care să supravegheze şcolile la anumite intervale de timp, nu este obligatoriu ca un paznic să stea în permanenţă în şcoală. „Toate unităţile de învăţământ vor fi supravegheate, indiferent dacă sunt dotate cu sistem de alamă sau camere video", a mai spus Agache.

Catering la grădiniţe

O reducere a cheltuielilor se va simţi, însă, la grădiniţe, unde IŞJ a optat pentru externalizarea serviciilor de bucătărie. Astfel, toate grădiniţele nou construite au contract cu diferite firme de catering. „Gândiţi-vă că doar o sobă de bucătărie costă 40.000 de lei. În plus, un meniu care ar fi costat 9-10 lei, la o firmă de catering costă doar 7 lei. Părinţii se implică în licitaţii, în alegerea firmelor şi verifică modul în care se respectă condiţiile igienico-sanitare", a mai spus şeful IŞJ Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite