Braşoveanul Paul Pepene, campion mondial de juniori la schi fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Pepene
Paul Pepene

Legitimat la CSS Dinamo Braşov, Paul Pepene a câştigat, ieri, medalia de aur în proba de urmărire 30 de kilometri, din cadrul Campionatelor Mondiale de schi fond juniori, ce se desfăşoară în localitatea Hinterzarten, din Germania.

 Braşoveanul de 22 de ani, originar din Bran, a terminat primul, cu timpul de 1:24:45, fiind urmat de norvegianul Ole-Marius Bach (1:25:11). Calificat la Jocurile Olimpice de la Vancouver, Paul Constantin Pepene a obţinut cea mai bună performanţă a carierei.

Aurul sportivului braşovean a venit la o zi distanţă după argintul câştigat de Petrică Hogiu, în proba de urmărire, 20 de kilometri, la juniori.

Paul Pepene a dat dovadă de o maturitate exemplară. Chiar dacă norvegianul Ole-Marius Bach a pus o presiune constantă pe el, el a rezistat tensiunii şi a reuşit să câştige aurul.

Paul este unul dintre cei mai buni juniori pe care Dinamo Braşov şi România îi are în momentul de faţă. Este foarte talentat şi sunt convins că poate lăsa o impresie bună la Vancouver. La Olimpiada de iarnă avem ca obiectiv clasarea între primele 20 de locuri, pe echipe, la sprint, iar la individual ne dorim să terminăm pe primele 25 de poziţii.

Paul este un luptător şi un sportiv care munceşte foarte mult pentru a-şi atinge scopul, practicând acest sport de la 12 ani. Pentru mine nu a fost o surpriză performanţa din Germania, întrucât ştiam ce poate. El a condus cursa de la kilometrul 18 şi nu i-a permis urmăritorului să se apropie.

Dacă va continua în acest ritm, cred că în viitorii 3-4 ani poate câştiga o medalie de aur şi la seniori", a declarat antrenorul federal Ion Lungociu, pentru „Adevărul de Seară".    

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite