Patinoar Olimpic de cinci stele la Braşov FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baza va fi inaugurată joi, 18 februarie, la ora 18.00 Foto: Stelian Grăjdan
Baza va fi inaugurată joi, 18 februarie, la ora 18.00 Foto: Stelian Grăjdan

Oraşul de sub Tâmpa va avea cel mai performant complex sportiv destinat sporturilor de iarnă din sud-estul Europei. După aproape 15 luni de aşteptare, lucrările la Patinoarul Olimpic din Parcul Tractorul s-au finalizat.

Complexul sportiv are o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, aici fiind incluse şi spaţiile aferente. Baza sportivă va fi inaugurată joi, 18 februarie, de la ora 18.00 urmând să aibă loc o cerenomie specială de deschidere, iar la 19.40 este programată confruntarea dintre SCM Fenestela 68 Braşov şi Steaua Bucureşti, din Liga Naţională de Hochei.

Arena are o capacitate de circa 1.700 de locuri pe scaune, suprafaţa de joc având dimensiunea de 61 x 31 metri. Investiţia a costat aproape trei milioane de euro, suma fiind asigurată în cea mai mare parte de Compania Naţională de Investiţii.

patinoar olimpic bv 1

Patinoarul va fi deschis publicului, va fi folosit pentru competiţii de patinaj viteză şi artistic, utilizat de echipa de hochei Fenestela Braşov, dar şi pentru agrement. Gheaţa are un sistem electronic de climatizare de ultimă generaţie, care permite menţinerea intactă a gheţii chiar dacă afară temperatura atinge 34 de grade Celsius.

Deşi la nivelul gheţii temperatura scade până la minus 16 grade Celsius, la nivelul tribunei sunt circa 15-16 grade Celsius.

patinoar olimpic bv 2

Pe lângă cele aproximativ 1.700 de locuri pe scaune, arena sportivă mai dispune de 40 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, existând şi lifturi speciale pentru transportarea acestora.

Totodată, au fost amenajate spaţii speciale VIP, precum şi şase vestiare destinate jucătorilor şi alte două pentru arbitri. În acelaşi timp, baza sportivă mai dispune de o sală de forţă, care va fi complet utilată în perioada următoare, dar şi de o sală de conferinţe.

patinoar olimpic bv 3

În următoarele trei luni va fi amenajată o parcare de aproape 1.000 de locuri, urmând să fie aduse şi trei tabele electronice tip plasmă, care vor fi amplasate în două din cele patru colţuri ale arenei, iar cea de-a treia va fi suspendată la mijlocul terenului, iar pe această plasmă vor rula filme şi imagini cu echipa de hochei, precum şi reluări din timpul meciurilor.

De asemenea, sistemul de iluminare este unul performant, iar intensitatea luminoasă ajunge până la 1.400 de lucşi. 

patinoar olimpic bv 4

Prima competiţie importantă va avea loc în luna august

Deşi arena sportivă nu este 100% finalizată, Patinoarul din Parcul Tractorul va găzdui, la mijlocul lunii august, primul eveniment de mare anvergură. Astfel, la Braşov va avea loc Grand Prix-ul internaţional de patinaj viteză destinat juniorilor I. Totodată, baza va găzdui şi evenimente din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013.

Chiar dacă termenul de finalizare al construcţiei a fost prelungit întrucât licitaţia de stabilire a firmei constructoare a durat mai mult decât era preconizat, ne-am propus să facem un patinoar care să nu aibă rival în Europa de Sud-Est.

Arena va fi terminată în totalitate în până în luna aprilie. În martie vom începe şi lucrările de modernizare la bazinul de lângă Sala Sporturilor iar în 2012 ne propunem să terminăm şi renovarea bazinului de înot", a declarat şeful Direcţiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Primăriei Braşov, Florin Florea.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite