Braşov: O dubă plină de mascaţi pentru deblocarea ocolitoarei (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ladislau Vankay a blocat ocolitoarea Braşovului cu un lanţ, pe care a agăţat o placă metalică inscripţionată cu "Proprietate privată". Nici ploaia nu l-a convins pe braşovean să renunţe la protest. În schimb, poliţiştii, uzi până la piele, au apelat la "mascaţi"...după două ore. Imagini de la locul evenimentului, aici

Poliţiştii de la Circulaţie au vrut, iniţial, să rezolve ei problema. Au chemat un individ înarmat cu un ciocan şi l-au pus să taie lanţul. Zis şi făcut. Cetăţeanul, cu unealta pitită în buzunar, s-a îndreptat spre pod, unde însă îl aştepta Vankay. Luat la bani mărunţi de protestatar, omul s-a retras la echipajele de poliţie, unde a raportat, probabil, că nu poate face nimic din cauza lui Vankay. Nici acesta, la rândul său, nu a stat cu mâinile în sân şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112, unde le-a relatat dispecerilor că persoane străine i-au violat proprietatea şi nu au vrut să se legitimeze. Răspunsul operatorilor nu au fost însă cel aşteptat. "Mi-au spus să urmez instrucţiunilor poliţiştilor. Păi ce instrucţiuni am eu de urmat?". s-a revoltat Vankay.

Patru contra unu

După câteva zeci de minute de aştepări, pe pod a apărut duba "mascaţilor". De data aceasta poliţiştii au vrut să fie siguri că Ladislau Vankay nu se mai învârte în cerc cu caguliştii la braţ şi au trimis întăriri. Din dubă au coborât patru "mascaţi", care l-au înconjurat pe Vankay, astfel încât acesta nu a mai putut face nici o mişcare. Luat pe sus, protestatarul a fost băgat în dubă şi condus la sediul IPJ pentru o nouă rundă de audieri, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când blochează podul. După ce au scăpat de braşovean, poliţiştii l-au rechemat pe omul cu ciocanul, care a rupt lanţul, iar ocolitoarea a putut fi redată circulaţiei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite