Braşov: 20% dintre clădirile şcolilor din judeţ sunt neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele centralizate la nivelul Prefecturii Braşov arată că, deşi mai sunt doar câteva zile până la începerea şcolii, circa 20% dintre imobilele în care funcţionează unităţi de învăţământ nu întrunesc toate condiţiile igienico-sanitare pentru a putea fi avizate. În ele învaţă aproximativ 3.000 de elevi braşoveni.

Potrivit conducerii Prefecturii, în aceste condiţii, circa 4% dintre elevii care vor merge luni la şcoală vor fi primiţi în clădiri care nu respectă întocmai legislaţia în domeniu.

Mâine va avea loc o nouă întâlnire a prefectului Ion Gonţea cu directorii instituţiilor care se ocupă de verificarea unităţilor de învăţământ, pentru a se pune la punct un sistem mai puţin greoi de  avizare. „Unele cerinţe ale acestor instituţii sunt exagerate: că nu este parchetul de o anumită calitate, că lumina nu pătrunde exact din partea stângă a elevului aşezat în bancă etc. Legea trebuie respectată, însă nici nu putem fi absurzi“, a declarat prefectul Ion  Gonţea.

Lucrări de mântuială sau chiar inutile

În ceea ce priveşte starea imobilelor în care funcţionează unităţi de învăţământ, subprefectul Roxana Mânzatu a menţionat că în unele şcoli s-au făcut lucrări de reabilitare de foarte slabă de calitate. „S-a pus parchet nou peste cel vechi ori s-a desprins polistirenul din izolaţia exterioară la puţin timp după ce a fost lipit. Aceste situaţii au apărut şi din cauza neimplicării directorilor de şcoli în supravegherea lucrărilor“, a precizat Mânzatu. Aceasta  mai spus că în judeţ sunt şcoli în care s-au investit în ultimii ani sume enorme de bani, dar al căror viitor este nesigur din cauza numărului redus de elevi. „Nu a existat nicio strategie în privinţa angajării lucrărilor, astfel că şcoli care, probabil, vor fi închise, au fost reabilitate cu sume mari de bani“, a declarat subprefectul Roxana Mânzatu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite