Fostul pilot de la Vectra Racing Braşov a câştigat prima etapă la moto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2009 David Casteu a concurat pentru Vectra Racing Braşov
În 2009 David Casteu a concurat pentru Vectra Racing Braşov

Desfăşurată pe parcursul a două zile, între Buenos Aires şi Cordoba, prima etapă a ediţiei din acest an a raliului-raid Dakar a fost câştigată la moto de David Casteu (Franţa / KTM), pilotul care în 2009 a concurat pentru echipa braşoveană Vectra Racing.

Francezul a fost al treilea dintre concurenţi care a luat startul, după marii favoriţi Marc Coma (Spania / KTM) şi Cyril Despres (Franţa / KTM). Casteu a fost primul după proba specială în lungime de 219 km, având un avans de numai trei secunde în faţa compatriotului său Despres şi de 12 secunde în faţa lui Coma.

Născut pe 9 aprilie 1974, Casteu a ajuns în prim-plan-ul raliului-raid Dakar în 2006, când a acceptat să îndeplinească rolul de "cărător de apă" pentru Cyril Despres şi Isidre Esteve. Cu toate acestea el a terminat pe locul 8 la "general", poziţie foarte bună pentru cineva care abia intrase în clubul profesioniştilor. Un an mai târziu avea şanse să câştige, însă a abandonat în urma unei căzături suferite în antepenultima etapă.

În 2009, David Casteu a făcut parte din echipa braşoveană Vectra Racing, care acum n-a putut lua startul din motive financiare. A acceptat oferta constructorului francez Sherco, care a lucrat un an întreg la o motociletă competitivă. "Nu ştiu dacă voi câştiga, însă am posibilitatea de a face totul cât pot de bine. Nu am niciun complex. Voi vedea dacă munca de atâtea luni la motocicletă dă roade. Şi asta va fi o mare satisfacţie", a declarat Casteu pe site-ul oficial al competiţiei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite