Braşov: 8,7 milioane de euro pentru modernizarea grădinii zoologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 8,7 milioane de euro pentru modernizarea grădinii zoologice
Braşov: 8,7 milioane de euro pentru modernizarea grădinii zoologice

Ministerul Mediului şi Primăria Braşov au semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Grădinii Zoologice Braşov, în cuantum de 8,7 milioane de euro. Edilii vor organiza, în curând, licitaţia pentru desemnarea constructorului, iar termenul de execuţie a lucrărilor va fi de patru ani.

Mai citiţi şi:

  • Urşii Grădinii Zoologice din Braşov, îmbătaţi de turişti (VIDEO)
  • Muşcat de leu, pentru telefonul mobil


Proiectul prevede terasarea terenului pentru mărirea spaţiului destinat animalelor, construirea unui tunel de vizitare, mansardarea clădirilor administrative şi refacerea aleilor. Printre noutăţi se numară construirea unei gospodării ţărăneşti tradiţionale, cu animalele de curte, şi o cofetărie. „Grădina zologică va fi dotată la standarde europene în special în ceea ce priveşte gradul de securitate, întrucât au existat destule incidente neplăcute”, a explicat primarul George Scripcaru.
Grădina Zoologică Braşov a fost înfiinţată în 1960 şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ nouă hectare, din care cea utilă este de 4,93 hectare. Aici coabitează 181 de exemplare din 27 de specii de mamifere şi 140 din 19 specii de păsări.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite