Braşov: A rămas fără 18 milioane de lei şi fără proteză (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I s-a întâmplat unei bătrâne de 84 de ani, care a fost păcălită de un fals medic stomatolog, care lucra ca practicant la cabinetul de la Policlinica din Predeal.

Ioana Cristache, 84 de ani spune că, vara trecută, s-a dus la medicul Victoria Cociş, care de peste 40 de ani lucrează la cabinetul stomatologic de la policlinica din Predeal. „Am vrut să-mi fac dinţii şi doctoriţa mi-a recomandat-o pe această tânără, spunându-mi că are materiale bune. Am plătit 1800 de lei, dar la trei săptămâni după ce mi-am făcut lucrarea, mi s-au înnegrit dinţii. M-am dus înapoi la cabinet şi tânăra a zis că mi-o reface. A pus o soluţie de albire a dinţilor şi mi-a pus în gură aceeaşi lucrare. Apoi, mi-a căzut proteza de trei ori. Când m-am dus la fata asta mi-a spus că lucrarea mai cade uneori şi se întâmplă la multă lume. Până la urmă, mi-a lipit-o doctoriţa Cociş cu o soluţie mai bună. Ulterior, am aflat că studenta asta nu era medic stomatolog. Nu m-am dus la Poliţie să o reclam, dar aş vrea să îmi dea măcar banii înapoi”, a spus Ioana Cristache.

Pacienţi trataţi noaptea

Tânăra care a pretins că este medic stomatolog se numeşte Anne Marie Seserman şi are 28 de ani. Este studentă la Facultatea de Medicină din Iaşi. Vara trecut a venit la cabinetul stomatologic din Predeal pentru a face practică. „Mi-a spus că îi trebuie pentru lucrarea de licenţă. S-a lăudat şi că are studii de specialitate şi în Franţa. Prin iarnă, câţiva oameni de la Primărie mi-au spus că au văzut lumina aprinsă la cabinet, noaptea, iar un taximetrist mi-a relatat că a dus foarte mulţi pacienţi la policlinică. Atunci mi-am dat seama că ea lucra fără ştirea mea. În plus, mulţi pacienţi s-au plâns că au fost trataţi necorespunzător. Într-o seară, am decis să schimb yala la cabinet, dar nu am mai apucat. Când m-am dus a doua zi la serviciu am găsit patru pereţi goi. Golise tot cabinetul. Apoi, în numele meu, a comandat aparatură scumpă pentru lucrări de laborator, în valoare de circa 8000 de euro”, spune doctoriţa Victoria Cociş.

S-a mutat cu cabinetul la Azuga

După ce a furat aparatura de la cabinetul din Predeal, Anne Marie Seserman s-a mutat la Azuga. „A închriat acolo un spaţiu şi a început să profeseze. Şi-a făcut inclusiv o parafă cu titulatura de medic. Am luat legătura cu proprietara spaţiului şi i-am spus ce se petrece. Numai că studenta a dispărut imediat şi de acolo, cu tot cu mobilă. Nimeni nu mai ştie nimic de ea. Eu acum încerc să îmi recuperez din pagubă, pentru că am primit tot felul de somaţii de plată pentru nişte bunuri pe care nu le-am cumpărat”, mai spune Victoria Cociş.


Căutată în toată ţara

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. „În luna mai s-a înregistrat o plângere pentru exercitarea fără drept a unei profesii. În acest moment se audiază mai multe persoane şi vrem să stabilim cu exactitate starea de fapt”, a explicat comisarul şef Liviu Naghi, IPJ Braşov. Dacă va fi găsită vinovată, Anne Marie Seserman riscă stea până la trei ani după gratii. Se pare că acum tânăra s-ar afla în Moldova unde şi-a deschis un nou cabinet.        

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite