530 de milioane de euro pentru trenuri care merg cu 160 km/h, între Braşov şi Simeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea CFR a anunţat că intenţionează să investească în modernizarea a 66,2 kilometri din calea de rulare care face parte din Coridorul IV Pan European.

Conform Mediafax, CFR a programat în 27 septembrie o licitaţie deschisă pentru atribuirea a două contracte, pentru tronsoanele Aţel - Micăsasa şi Micăsasa (judeţul Sibiu) - Coşlariu (judeţul Alba), în valoare de aproximativ ,26 de miliarde de lei.

Finanţarea proiectului este asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviare pe o lungime de 29,6 km pentru tronsonul Aţel - Micăsasa şi de 36,6 km pentru tronsonul Micăsasa - Coşlariu, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă. Pentru primul lot, valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 1,21 miliarde lei (285 milioane euro), fără TVA, iar pentru tronsonul al doilea au fost evaluate la 1,05 miliarde lei (247,2 milioane euro), fără TVA.

Contractele fac parte din proiectul pentru Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, care face parte din Coridorul IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h.

Lurarea ar trebui finalizată în 48 luni de la data atribuirii contractului, iar perioada de garanţie este de 24 de luni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite