Noile pârtii de schi din Postăvarul, gata de Crăciun.Tarifele rămân ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de amenajare a domeniului schiabil vor fi gata în decembrie. Stelian Grăjdan
Lucrările de amenajare a domeniului schiabil vor fi gata în decembrie. Stelian Grăjdan

Lucrările de lărgire a domeniului schiabil din Poiana Braşov au intrat pe ultima sută de metri. Autorităţile vor ca în 24 decembrie să inaugureze noile tronsoane din Masivul Postăvarul.

Împăritimiţii schiului vor avea la dispoziţie, din acest sezon, încă 23 de kilometri de pârtii de schi, faţă de cât exista până anul trecut în Poiana Braşov. Lucrările de amenajare sunt în plină desfăşurare, iar dacă vremea va ţine în continuare cu muncitorii, noile pârţii vor fi gata până de Crăciun. „În 24 decembrie, la ora 18.00, dacă şi temperatura ne ajută, poate schiem aici", s-a lăudat primarul George Scripcaru,  care i-a condus astăzi în masivul Postăvarul pe premieruil Emil Boc, ministrul Turismului, Elena Udrea, şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu.

După ce au urcat cu jeepurile până în vârful muntelui pentru a vedea stadiul lucrărilor de extindere a domeniului schiabil, cei trei ministri au primit explicaţii amănunţite despre şantier de la primarul Braşovului şi de la constructori. Cu toţii au fost vădit impresionaţi de ceea ce au văzut. „Va fi o lucrare care va sprijini turismul montan, turismul pentru iubitorii de schi, nu numai organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European. Suntem în grafic, avem certitudinea că suntem în stare să organiăm acest festival european în ianuarie 2013. Trebuie să arătăm că şi România este capabilă să fie gazda unui festival de acest gen", a spus Elena Udrea.

Termenul de finalizare a lucrărilor este anul viitor, însă autorităţile locale sunt convinse că şi în acest sezon se va putea deja schia aici. „Iarna asta va fi o simulare pentru FOTE 2013, pentru că sunt tot felul de instalaţii care trebuie probate. Termenul contractual este anul viitor, însă ar fi păcat să nu le folosim şi anul ăsta", a mai spus Scripcaru.   

Edilul a promis că tarifele la instalaţiile de transport pe cablu vor fi aceleaşi ca şi anul trecut, având în vedere că fluctuaţia de turişti va fi mult mai mare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite