Braşovul este pe locul al VI-lea la promovabilitatea la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele preliminare, înainte de rezolvarea contestaţiilor, arată că în judeţul Braşov au promovat examenul 49,8%, peste media naţională.

Braşovul este pe locul VI după Brăila, Iaşi, Cluj, Sibiu şi Buzău. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, prof. Dorel Agache, în ceea ce priveşte strict candidaţii care au terminat anul acesta liceul şi au susţinut bacalaureatul, 64,8% au trecut cu bine de examen, însă au fost traşi în jos de cei din promoţiile anterioare, dintre care care au promovat numai 19%.

Peste 16% dintre cei care au picat nu au avut media 6.00, dar au trecut toate probleme. Seaşteaptă ca aceştia că promoveze în sesiunea de toamnă.

Singurul liceu cu promovabilitate 100% este Şaguna. Rezultate de peste 95% s-au mai obţinut la Colegiul de Informatică Grigore Moisil şi de Colegiul Meşotă. Şi la Colegiul Radu Negru din Fărăraş şi Colegiul Unirea din Braşov notele elevilor au fost bune.

În judeţ au fost câteva licee cu rezultate dezastruoase. La Colegiul din Victoria au promovat doar patru elevi din 67. La Liceul Aurel Vijoli din Făgăraş au promovat 4 elevi din 90. La Zărneşti şi Feldioara au promovat doar câte 5 elevi din 90, respectiv 38. La Liceul de Agricultură şi Industrie Alimentară din Prejmer au promovat doar 4 elevi din 61.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite