Uciderea viceprimarului din Joseni determinată de retrocedările şi afacerile cu lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminaliştii iau în calcul doar ipoteza crimei în cazul morţii viceprimarului din Joseni, Csala Zsolt. Această decizie a fost luată după ce mai mulţi martori au declarat că au auzit patru împuşcături, iar urmele de pe corpul edilului prezentau doar trei leziuni de glonţ.

Mai mult, din informaţiile care au ajuns în presă, se pare că una dintre lovituri, trasă de la distanţă mai mare, a fost în coapsă, iar celalte două, de la mică distanţă, în piept. De asemenea, lângă corpul edilului, ar fi fost găsit şi un cartuş. Procurorul de caz a interzis oferirea de informaţii presei, pentru a nu prejudicia mersul anchetei.

În schimb, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că ar exista un cerc de suspecţi şi că au fost audiate mai multe persoane în acest dosar.

Retrocedările şi afacerile cu lemn, posibil mobil al crimei

Despre Joseni, în presă, s-a scris doar despre mafia retrocedărilor pădurilor şi tăierea lemnului. În urmă cu un an, în Bursa, fostul deputat UDMR Dezideriu Garda şi Pal Emeric, unul dintre liderii comunităţii din Joseni, a rupt tăcerea asupra ilegalităţilor.

Atunci, ziarul Bursa a publicat articolul „Povestea nespusă a pădurilor noastre dispărute - O rană nevindecată, în inima ţării, de 6 miliarde de dolari", în care cei doi făceau dezvăluiri despre lupta lor, despre dificultăţile şi problemele pe care le-au întâmpinat, despre presiunile incredibile la care au fost supuşi, precum şi despre afacerile ilegale cu lemn din zonă.

După publicarea materialului, unul dintre cei doi, Pal Emeric, a fost atacat de trei criminali şi era să-şi piardă viaţa. În urma loviturilor necruţătoare, a intrat în spital, împreună cu mama sa, care s-a ales cu plămânii perforaţi de una din coastele rupte. „S-au organizat filtre în zonă şi cele trei persoane au fost prinse. Am avut surpriza să constat că doi dintre ei erau din Deva şi unul din Arad, născut în Miercurea Ciuc. Nu mare mi-a fost mirarea că pe doi dintre aceştia îi văzusem într-o cafenea în oraş, cu o zi înainte, şi acum înţeleg de ce erau blitz-uri de la aparatele de fotografiat în acea încăpere. La două zile de la spitalizare, am cerut să fiu externat pentru a participa la o şedinţă extraordinară a Composoratului din Joseni, iar în urma acesteia am fost ales preşedinte al Composesoratului de acolo. Între timp, cei de la Poliţie m-au informat că atacatorii erau criminali profesionişti...", a povestit Pal Emeric.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite