Investitorii vin cu paşi mici spre Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investitorii vin cu paşi mici spre Braşov
Investitorii vin cu paşi mici spre Braşov

Singura investiţie de amploare în domeniul industriei, la Braşov, a anunţat-o firma Continental, care intenţionează să deschidă o fabrică de producere a pompelor de combustibil. Compania Continental a anunţat că numărul locurilor de muncă nou create la Braşov se va ridica la aproximativ 500.

Continental analizează două opţiuni: preluarea unor hale de producţie de pe platforma industrială a Braşovului, ce aparţin grupului Schaeffler, sau achiziţionarea de te­ren şi construirea de la zero a noii fabrici. Halele pe care le-ar prelua nu au însă dotări şi nu sunt ra­cordate la reţeaua electrică. „Noi le-am propus să cumpere teren în Cristian, tot în acea zonă, în cartie­rul industrial. Îi vom ajuta cu tot ce au nevoie: autorizaţii, a­vize, certificate de urbanism şi uti­lităţi. În plus, vom asfalta drumuri­le din acea zonă", a precizat Dragoş Serafim, primarul comu­nei Cristian. În acest moment, este dis­ponibilă pentru cumpărare în zonă o suprafaţă de teren de aproximativ 3,5 hectare, care ar acoperi nevoile gru­pului Con­tinental.

Totuşi, conducerea societăţii nu a avansat un termen pentru demararea investiţiei, iar, momentan, nici edilii din Braşov şi nici cei din comuna Cristian nu au emis o autorizaţie de construcţie în acest sens. „Continental intenţionează să continue investiţiile în 2012 şi 2013 la Timişoara, unde vor fi cheltuiţi 71 milioane euro şi vor fi create 400 de noi locuri de muncă, la Sibiu, unde compania va investi circa 35 milioane euro şi va crea 300 de locuri de muncă, dar şi la Braşov, unde va fi deschisă o fabrică de pompe de combustibil", a anunţat societatea, într-un comunicat.

Investitorii caută oameni cu bani

Pe lista investiţiilor anunţate se numără şi cea a retailerului suedez de mobilă IKEA. Compania ar putea începe, anul viitor, construcţia celui de-al doilea magazin din România, iar printre locaţiile propuse se numără şi Braşovul.

Managerii IKEA au în vedere, în ceea ce priveşte locaţia, în primul rând, densitatea populaţiei, nivelul mediu al veniturilor, influenţele culturale, distribuţia de vârstă şi nivelul educaţiei. „Avem discuţii pentru mai multe locaţii din Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti", a afirmat Cornel Oprişan, retail manager Ikea România. El a adăugat că deschiderea viitoarelor magazine ale companiei va fi realizată atunci când piaţa o va cere, iar construcţia unei unităţi ar putea dura un an şi jumătate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite