Braşov: S-a extins învăţământul în limba germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: S-a extins învăţământul în limba germană
Braşov: S-a extins învăţământul în limba germană

Interesul tot mai crescut pentru învăţământul în limba lui Goethe a determinat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) să înfiinţeze mai multe clase cu predare în limba germană şi în judeţ.

Nu oricine poate avea acest privilegiu. Elevii interesaţi să studieze într-o clasă cu predare în limba germană trebuie să demonstreze că înţeleg limba şi că sunt capabili să poarte o conversaţie. Numai la Liceul Honterus elevii vor studia în acest an în 46 de clase, 16 de I-IV şi 17 de gimnaziu. Aici predau 60 de profesori la un număr de 120 de elevi. „Ne bucurăm că biserica şi primăria au făcut un acord pentru a ne plăti chiria unde funcţionează liceul nostru, mai ales că elevii noştri dau un examen final recunoscut în toată lumea. Testul  se dă în aceeaşi zi şi la aceeaşi ora, în întreaga emisferă le dă elevilor  dreptul să intre la orice facultate germana fără examen“, a spus Wagner Helmut, directorul Liceului Honterus. Anul acesta, aici au fost înfiinţate patru clase, plus încă două la Şcoala Generală nr. 12 şi una la Şcoala Generală nr. 5.

Germana şi la grădiniţă

În judeţ a fost înfiinţată câte o clasă la şcolile din Râşnov, Codlea, Rupea, Făgăraş şi Victoria. Nici învăţământul preşcolar nu a fost ocolit. În judeţ există 41 de grupe de limbă germană la grădiniţă şi opt grădiniţe din Braşov au între una şi trei grupe similare. În plus, există şi trei grădiniţe particulare acreditate.

Grupe şi la Universitate

Şi la Universitatea „Transilvania“ din Braşov există, la Facultatea de Filologie, ca o a doua specializare sau ca limbă modernă, posibilitatea studierii limbii germane. Pentru programele de licenţă există locuri pentru 40 de studenţi, iar pentru masteranzi sunt 17 locuri pentru anul I şi 12 pentru anul II.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite