Braşov: 600 de absenţi la începutul şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 600 de absenţi la începutul şcolii
Braşov: 600 de absenţi la începutul şcolii

IŞJ a făcut o estimare eronată a elevilor de clasa a VIII-a. Peste nouăzeci de mii de şcolari şi preşcolari vor păşi, începând de mâine, într-un nou an de studii. Chiar dacă unele şcoli nu sunt pregătite încă să-şi primească elevii, Inspectoratul Şcolar Judeţean dă asigurări că lucrurile se vor aşeza.

Şcolarii braşoveni sunt aşteptaţi în 492 de unităţi de învăţământ, mai mult sau mai puţin pregătite. Multe şcoli şi grădiniţe nu au apă. Aceasta este realitatea cu care-i întâmpină profesorii din mediul rural pe tineri, chiar dacă directorii şi-au negociat termene de rezolvare a problemelor cu autorităţile locale şi Autoritatea de Sănătate Publică. „Acum zece zile, 98 de şcoli se aflau în această situaţie. Între timp, problemele s-au mai rezolvat. De exemplu, la grădiniţa cu program normal din Paloş, grupurile saitare nu sunt funcţionale. Nici la Şcoala Generală din Măieruş nu există apă curentă, iar aceasta nu este singura problemă. Este foarte bine, totuşi, că toate cele 52 de cantine de unităţi şcolare au aviz de funcţionare“, ne-a declarat Dorel Agache, inpectorul general al IŞJ.

Plan de şcolarizare greşit


Şcolile din judeţ vor fi mai goale cu 600 de elevi. Inspectorul general recunoaşte că s-au făcut greşeli imense când a fost realizat planul de şcolarizare. Reprezentanţii IŞJ au făcut o eroare când au calculat efectivul de elevi. „Avem 600 de locuri libere în şcoli, din cauza unei estimări greşite a elevilor de clasa a VIII-a. Din păcate, au fost puşi la socoteală şi absenţii, adică nu s-a luat în seamă faptul că unii au abandonat şcoala din diverse motive“, a mai precizat Dorel Agache.

Şcoli schimbate

Pe elevi îi aşteaptă şi alte „surprize“. Dacă boboceii au mai mult noroc, şcolarii cu vechime vor învăţa în alte corpuri de clădire sau alte săli de clasă, din cauza proiectului de reaşezare a reţelei şcolare. Acesta fost realizat din cauza scăderii drastice a populaţiei şcolare, existând clase chiar şi cu doar şapte elevi. Chiriile pentru anumite şcoli erau imense, iar conducerea învăţământului braşovean s-a gândit că acei bani sunt risipiţi. IŞJ vrea să rezolve şi problema grădiniţelor, stimulând dezvoltării celor particulare, pentru a putea fi preluate toate cererile.

Măsuri anti-gripă

Orice şcoală în care apar trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă porcină, în clase diferite, va fi închisă pentru şapte zile. Totodată, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă, autorităţile vor dispune închiderea clasei şi izolarea colectivului pentru o perioadă de şapte zile. Aceasta este decizia pe care a luat-o, joi, Ministerul Sănătăţii, în vederea prevenirii apariţiei şi răspîndirii gripei cu noul virus AH1N1.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite