Braşov: A început goana după bone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: A început goana după bone
Braşov: A început goana după bone

Guvernul vrea să elaboreze, până la sfârşitul anului, o lege a bonelor. Pentru că vacanţa s-a terminat, părinţii au luat cu asalt agenţiile de babysitting, în căutarea unei bone pentru odraslele lor.

Agenţiile specializate în plasarea forţei de muncă în domeniul dădacelor sunt bombardate cu solicitări din partea părinţilor, care, întorşi din concedii îşi reiau ritmul de peste an. Deşi agenţiile nu sunt decât intermediari între părinţi şi viitoarea dădacă a copiilor, rolul lor este unul foarte important în alegerea persoanei potrivite. Din păcate, în Braşov, unele agenţii s-au reorientat din cauza crizei economice. „ În această perioadă cererea în acest domeniu creşte, mai ales pentru că s-a terminat vacanţa. Cei care solicită bone sunt părinţi cu copii de vârsta creşei sau de grădiniţă, de la şcoală foarte puţini“, a declarat Ioana Lazăr, administrator de agenţie şi agent de recrutare bone.

Verificare la sânge


De obicei, şansele celor care doresc să devină bone cresc în momentul în care ajung în baza de date a unei firme de plasare. Dar, calea până aici este destul de complicată. Prima etapă constă într-un interviu cu agenţii de recrutare, după care proba de foc o constituie testarea psihologică realizată de un specialist care trebuie să înainteze un raport agenţiei cu privire la personalitatea, caracterul, gradul de integrare în familie, dar şi alte aspecte.
Cel de-al treilea hop pe care trebuie să-l treacă viitoarea bonă este interviul cu familia micuţului, care va lua la puricat documentele puse la dispoziţie de agenţie, după care urmează perioada de probă. „Eu am apelat la o agenţie şi sunt foarte multumită. E adevarat că am plătit o grămadă de bani şi chiar şi prin agenţie am găsit destul de greu, dar nu îmi pare rău. Problema a fost că am amânat foarte mult, că am sperat să găsesc prin cunoştinţe şi, ca urmare, perioada de acomodare a fost de numai o săptămână“, ne-a declarat Ana Poenaru, mămica unui puşti de 3 ani. 

Preţurile cerute de dădace variază între 500 de lei şi 2.000 de lei pe lună, în funcţie de serviciile prestate. Pentru 2.000 de lei, bona poate duce şi aduce copilul de la şcoală, îi dă să mănânce, îl ajută la lecţii, îl învaţă o limbă străină şi face menaj în casă.

Verificaţi bonele înainte de angajare

Atunci când vă hotărâţi să angajaţi o bonă trebuie să-i verificaţi actul de identitate, documentele privind experienţa profesională, cazierul judiciar, starea de sănătate, mai ales analizele care să ateste că nu suferă de boli transmisibile şi, nu în ultimul rând, să cereţi recomandări din partea altor angajatori.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite