FOTO VIDEO Râşnovul intră în atmosfera sărbătorilor. Cetatea şi Peştera cu leduri vor fi deschise pentru turişti de Crăciun şi de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta peste 2000 de turişti sunt cazaţi la pensiunile din Râşnov, dar şi mulţi care stau în Poiana Braşov vin să viziteze oraşul. Din acest motiv edilii au decis ca Peştera lu leduri şi Cetatea, cele două obiective turistice forte să fie deschise de Crăciun, dar şi de Revelion.

Cetatea Râşnov aşteaptă vizitatori atât de Crăciun, 25 – 26 decembrie 2014, cât şi în primele zile ale noului an, 1 - 2 ianuarie 2015. Străjerii vor întâmpina oaspeţii, iar meşterii populari vor dezvălui turiştilor secretele obiceiurilor străvechi. Programul de va fi cel normal iarna între orele 9.00 şi  17.00, chiar şi în aceste zile de sărbătoare. Tarifele rămân şi ele aceleaşi: 5 lei pentru copii, elevi şi studenţi, 10 lei pentru adulţi, iar pentru copiii în vârstă de până la 3 ani, accesul este gratuit.

Prima menţiune documentară despre cetatea Râşnov datează din anul 1335 când, cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor în Ţara Bârsei a fost pustiit întregul ţinut, în afară de cetate, care fiind puternic fortificată a rezistat atacurilor, salvând viaţa locuitorilor refugiaţi între zidurile ei.

Cetatea Râşnov este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificaţiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni a începutul sec. al XIII-lea.

Singura peşteră iluminată cu led din România

Peştera Valea Cetăţii va avea program normal de funcţionare în perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv de luni şi până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00. Tarifele de vizitare sunt de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar membrii grupurilor de adulţi plătesc 12 lei/persoană şi grupurile de copii, 7 lei/persoană.

Peştera a fost scoasă la lumină la finele anului 2010, fiind una dintre cele mai moderne din Sud Estul Europei. De la poteci speciale din fibră de sticlă, până la iluminat pe bază de led, prietenos cu mediul, modernele dotări fac din peşteră un obiectiv turistic echipat la standarde occidentale. Peştera are peste un kilometru, din care este amenajată o porţiune de 330 de metri, iar accesul se face pe nişte poteci speciale. Acestea sunt realizate din fibră de sticlă, un material care s-a folosit în trecut la construirea primelor avioane invizibile. Avantajul este că acest material nu îndepărtează biodiversitatea. Prin sistemul special de iluminare, cu leduri, lilicecii nu sunt deranjaţi în peşteră, de aceea se spune că acest tip de lumină este prietenos mediului.

Pe aceeaşi temă:

Jurassic Park cu fonduri europene la Râşnov

Staţiunea Râşnov. Cenuşăreasa care a devenit vedetă


 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite