Fiscul şi Crima Organizată, pe urmele celei mai bogate firme din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa din satul Fântânele unde are sediul firma-fantomă.
Casa din satul Fântânele unde are sediul firma-fantomă.

Inspectorii Direcţiei Generale de Finanţe Publice Braşov au reuşit să dea de urma firmei-fantomă American European Marketing &Enterprise SA, din Fântânele, comuna Hoghiz. Societatea a intrat în vizorul autorităţilor fiscale după ce, în 2009, a declarat un profit de 3,6 miliarde de euro, adică 2,6% din PIB-ul României.

După mai multe vizite la casa din satul Fântânele unde figurează sediul firmei, inspectorii braşoveni au reuşit să dea de urma unuia dintre cei şapte administratori.

„Firma se află în evidenţele Direcţiei Marilor Contribuabili din Bucureşti, însă competenţele de control au fost delegate la Braşov, unde se află sediul firmei. Noi am reuşit să dăm de unul dintre administratori, care este din Braşov şi care deţine documente contabile. Am cerut date din SUA şi Germania, de unde provin o parte dintre administratori. Cei din SUA ne-au comunicat că firma nu a avut acolo nicio activitate, iar ca adresă figurează doar o căsuţă poştală. Cei de la Fiscul din Germania nu ne-au dat deocamdată nicio informaţie. Şi cei de la Crimă Organizată ne-au cerut acum date despre această firmă", a explicat Dumitru Ion Dumitrescu, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov.

Firma face profit din nimic

American European Marketing &Enterprise SA a fost înfiinţată în 2007 şi are şapte acţionari, persoane fizice de naţionalitate română şi germană: Cornel Ionescu (20%) - administratorul general al companiei, Daniel Afusoae (20%), Szapirow Wilfried (20%), Rosa Gagesch (20%), Lucian Nica (10%), Ştefan Pintilie (5%) şi Victoria Pintilie (5%).

„Controlul a început încă din 2009 şi este în plină desfăşurare. Profitul pe care îl are firma este un profit contabil, nu este un profit fiscal. Vine dintr-o majorare de capital, dintr-o reevaluare a acţiunilor societăţii, iar aceste acţiuni nu se impozitează. American European Marketing &Enterprise SA are un obiect de activitate, este o firmă de investiţii imobiliare şi mobiliare. Dar nu a avut nicio activitate până acum, în afară de aceste reevaluări", a mai spus Dumitrescu. Acţiunile firmei nu au fost listat la nicio bursă, au fost evaluate de un expert.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite