FC Braşov a revenit la viaţă cu FC Vaslui / GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Braşov a învins, aseară, pe propriul teren, pe FC Vaslui, cu 1-0, în prima manşă a semifinalelor Cupei României la fotbal. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de căpitanul Robert Ilyes, în minutul cinci, iar returul va avea loc peste trei săptămâni, la Vaslui.

Viorel Moldovan a primit trei lovituri înaintea confruntării cu moldovenii şi a fost nevoit să improvizeze în formula de start.

Astfel, Zaharia şi Abrudan nu au fost recuperaţi din punct de vedere medical, în timp ce Ezequias s-a accidentat la ultimul antrenament, Cristi Ionescu intrând în locul brazilianului.

Moldovan a fost nevoit să schimbe şi aşezarea tactică, astfel că a înlocuit clasicul sistem 4-4-2 cu un 4-4-1-1, Dusan Savic fiind singurul vârf împins.

Macedoneanul a fost cartea câştigătoare, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, alături de căpitanul Robert Ilyes.

image

Dornici de revanşă după o serie de rezultate slabe şi impulsionaţi de cei 5.000 de spectatori din tribune, „galben-negrii" au început în forţă meciul şi au deschis scorul chiar în minutul cinci, prin Ilyes, care a reluat din gura porţii centrarea lui Savic.

image

Numeroase ratări

Braşovul a fost echipa mai periculoasă şi după deschiderea scorului, dar Roman şi Savic (min. 17) l-au luat la ţintă pe Kuciak.

Acelaşi tandem Savic - Ilyes creează o nouă fază periculoasă la poarta vasluienilor, dar căpitanul „stegarilor" a reluat pe lângă poartă.

Minutul 42 a consemnat cea mai mare ratare a oaspeţilor, însă Wesley şi Pavlovic s-au încurcat reciproc în careul lui Coman.

image

Repriza secundă a fost săracă în faze de poartă, singurul remarcat al ultimelor 45 de minute fiind centralul Marius Avram, care l-a trimis în tribune pe Viorel Moldovan pentru proteste şi a reuşit să enerveze pe toată lumea prin deciziile discutabile.

image

Moldovan, relaxat

Aveam mare nevoie de un rezultat favorabil în faţa Vasluiului şi sunt mulţumit de această victorie. S-a văzut o dorinţă mare de revanşă în jocul băieţilor, care au luptat exemplar. Am obţinut un rezultat bun, care ne permite să sperăm la calificarea în finală.

Am întâlnit o echipă foarte puternică, solidă şi îmi pare rău că nu am reuşit să ne desprindem în prima repriză", a menţionat la final antrenorul braşovenilor, Viorel Moldovan.

FC Braşov 4

Desemnat jucătorul meciului, căpitanul „stegarilor", Robert Ilyes, a declarat: „Mă bucur că am reuşit să câştigăm împotriva unei echipe care se bate la câştigarea campionatului. Nu se poate spune că este un scor de calificare.

Am întâlnit o echipă disciplinată, cu jucători tehnici, dar e bine că ne-am strans toţi şi am reuşit să facem un joc bun, după o perioadă deloc fastă pentru noi. Ne dorim să ajungem în finala Cupei şi să o şi câştigăm".

image

FC Braşov - FC Vaslui 1-0

A marcat: Ilyes 5

FC Braşov: Coman -  Rui Duarte, Oros, Nuno Diogo, Cristi Ionescu - Roman, Măldărăşanu (71 Cătălin Munteanu), Grigore (63 Cristescu), Landauri (81 Voicu) - Ilyes - Savic

Antrenor: Viorel Moldovan

FC Vaslui:  Kuciak - Milanov, Gladstone, Papp, D. Sînmărtean - Pavlovic- Delgado (87 Neagu), Zmeu (74 Costin), L. Sînmărtean (46 Gheorghiu) - Wesley - Costly

Antrenor: Marius Lăcătuş

Arbitru: Marius Avram

Stadion: Tineretului. Spectatori: 5.000

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite