Extremismul presei maghiare răbufneşte în scandalul de la Biblioteca Judeţeană din Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Brasov a respins recursul formulat de Consiliul Judetean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, impotriva sentintei definivite pronuntate de Tribunalul Covasna in dosarul 971/119/2010 prin care a fost anulat concursul organizat in septembrie 2008 de catre presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna.

In septembrie 2008, presedintele CJ Covasna organizeaza un concurs pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna. Pentru a participa la acest concurs, candidatii erau obligati, ca si conditie obligatorie pentru a se inscrie la concurs, sa cunoasca limba maghiara, conditie evident discriminatorie fata de romanii care ar fi vrut sa participe la acest concurs.

image

La trei zile de la organizarea concursului, un blogger din Covasna, Dan Tanasă, a expediat o petitie Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) prin care am sesizat caracterul discriminatoriu al organizarii acestui concurs, de catre presedintele CJ Covasna, la adresa romanilor care, nestiind limba maghiara, nu se vor putea inscrie la acest concurs, in acest caz fiind vorba de o evidenta discriminare etnica.

Ce a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii?

Conform procedurii legale, CNCD a inregistrat petitia subsemnatului din data de 19.09.2008 in dosarul nr. 655/2008, dosar in care a fost emisa Hotararea Consiliului Director nr. 775 din 16.12.2008. „Prezent personal la audieri, am aratat CNCD de ce acest concurs este discriminatoriu, fiind combatut, evident fara succes, de catre o tanti consilier juridic al CJ Covasna. Concluzia: constatarea unui tratament diferentiat, discriminatoriu potrivit art. 2 din O.G. 137/2000 si sanctionarea cu avertisment a CJ Covasna. CNCD constatase asadar cele semnalate de subsemnatul si a decis sa aplice chiar si o sanctiune, desi era vorba doar de un avertisment“, a declarat Tanasă pentru „Adevărul“.

CLICK PE LINK-UL DE MAI JOS PENTRU A CITI RĂSPUNSUL CNCD

CNCD - Director Biblioteca Jud Covasna

„Cum era de asteptat, toata presa de limba maghiara din Romania, si chiar si portaluri online din Ungaria, ma scot pe mine, «antimaghiarul», vinovat pentru anularea concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna, organizat de presedintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, in septembrie 2008. Asta desi concursul a fost anulat de Tribunalul Covasna intr-un proces in care eu nu am fost parte, in baza unei hotarari a CNCD din 2008, institutie condusa de UDMR-istul Asztalos Csaba, care a fost semnata de ungurii Haller Istvan si Gergely Dezideriu. Asa se face presa de limba maghiara in Romania!“, explică Dan Tanasă atacurile la adresa sa ale ziarelor maghiare „erdely.ma“, „Haromszek“, „Kronika“, „kuruk.info“, „Hirmondo“, „Uj magyar szo“...

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite