În weekend, Buşteniul a fost capitala distracţiei la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii s-au relaxat pe pârtia Kalinderu din Buşteni Foto: Bogdan Crăciun
Turiştii s-au relaxat pe pârtia Kalinderu din Buşteni Foto: Bogdan Crăciun

Mii de amatori ai sporturilor de iarnă au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la Buşteni, schiind şi escaladând pereţii de gheaţă montaţi special la baza pârtiei Kalinderul.

Buşteniul a devenit în acest weekend capitala distracţiei de la munte. Aici s-a deschis, ieri, cel mai mare „fun park" din ţară, adică un parc de distracţii care va funcţiona atât iarna, cât şi vara.

Curioşi de noua atracţie de pe Valea Prahovei, mii de oameni au venit să testeze „jucăriile" de la baza pârtiei Kalinderu. Inaungurarea parcului a coincis cu Zilele Oraşului Buşteni şi cu Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă, aşa că turiştii care au ales să îşi petreacă weekend-ul la Buşteni nu au avut timp să se plictisească. 

Concerte pe scena de lângă pârtie

De la primele ore ale dimineţii, pârtia a fost luată cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă, cei mai încântaţi fiind copiii care au profitat din plin de penultima zi de vacanţă. Chiar dacă afară temperatura era minus cinci grade Celsius, vinul viert sau ceaiul fierbinte i-au încălzit pe turişti.

Atmosfera s-a încins şi mai tare când pe scena amenajată la baza pârtiei kalinderu au urcat  Andra, Lavinia sau Dj Rynno care au susţinut concerte întreaga zi. În pauzele dintre concerte, turiştii au fost antrenaţi la tot felul de concursuri. „Ne-am săturat de viaţa de Bucureşti şi ne relaxăm în totalitate la Buşteni. În urmă cu cinci ani am venit pentru prima dată, iar de atunci încercăm să ajungem aici măcar o dată la două săptămâni.

Totul este perfect, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt ideale. Chiar dacă sunt în sesiune, îmi fac timp şi pentru distracţie", este de părere şi Marius Avram, de 24 de ani.

distractie busteni 1

Aglomeraţie mare pe pârtie

Atracţia a fost însă pârtia de schi, unde turiştii au profitat din plin de zăpadă. „Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce ni se oferă la Buşteni. Chiar dacă petrecem 3-4 ore pe drum, din Ploieşti, în momentul în care ajungem aici ne dăm seama că merită sacrificiul. Preţurile sunt accesibile, iar condiţiile sunt la cele mai înalte standarde, comparativ chiar cu Austria.

Venim la Buşteni de la începutul lunii decembrie, la fiecare final de săptămână şi sper să ne bucurăm cât mai mult timp de zăpadă", a declarat Marin Remus, de 37 de ani, cel care a sosit împreună cu familia în staţiunea montană.

Cei care nu au avut chef de bulgăreală sau schi au putut admira curajul sportivilor prezenţi la Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă. Organizatorii au adus de peste hotare trei pereţi de gheaţă, de diferite dimensiuni, pentru amatori şi profesionişti, dar şi un sistem care permite menţinerea gheţii chiar dacă temperatura atinge plus 10 grade Celsius. Concursul s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de ieri, pe mai multe etape şi va continua şi astăzi.

distractie busteni 2

Preţuri mici la centrele de închirieri

Cei care nu au avut echipamentul de schi la ei au putut apela cu încredere la centrele de închirieri din staţiune. După perioada sărbătorilor de iarnă, reprezentanţii centrelor de închiriere au redus considerabil preţurile.

Astfel, cu numai 10 lei se poate închiria o sanie pentru o zi întreagă, în timp ce preţurile pentru închirierea de schiuri şi snowboard-uri ajungeau la 20, respectiv 30 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite