Braşov: 200 de directori de şcoli riscă demiterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 200 de directori de şcoli riscă demiterea
Braşov: 200 de directori de şcoli riscă demiterea

Ordinul emis de ministrul Educaţiei prin care inspectorii şcolari nu mai au dreptul să numească directorii, ar putea afecta 200 de directori braşoveni. Nici măcar inspectorul şcolar general din Braşov, Dorel Agache, nu se poate pronunţa ce implicaţii va vae la nivel local acest ordin.

La inspectoratul şcolar Braşov a ajuns o adresă venită din partea Ministerului Educaţiei prin care sunt anunţate modificările din Legea Statului Cadrului Didactic. Prin modificările aduse legii, inspectorii şcolari nu mai pot numi un director de şcolă, această atribuţie revenindu-i Ministerului Educaţiei prin Ordin de Ministru, la sugestia consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar. Astfel, toţi directorii de şcoli vor fi demişi în următoarele zile pentru a fi renumiţi pe funcţii de minister sau pentru a fi înlocuiţi.

Ordinul prevede că în termen de 48 de ore inspectoratele şcolare vor transmite Ministerului Educaţiei lista cu propunerile de numire a cadrelor didactice prin detaşare pentru funcţiile de conducere.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite