Fost director la Protecţia Copilului, declarat incompatibil, de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a decis, astăzi, că Olga Michaela Judele, consilier local al oraşului Făgăraş, s-a aflat în incompatbilitate timp de jumătate de an.

Aflaţi cum a ajuns să fie reclamată Michaela Judele

Potrivit Mediafax, incompatibilitatea se referă la faptul că, în 2010, timp de o jumătate de an, femeia a fost şi şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Braşov.
Investigaţia ANI a început în 24 noiembrie 2010, ca urmare a unei sesizări a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Inspectorii ANI au constatat că Judele este consilier local în Consiliul Local al oraşului Făgăraş din 2008, iar din 15 martie 2010, a fost numită, prin concurs, în funcţia de consilier în cadrul Serviciului Achiziţii Publice din Direcţia de Investiţii, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a Consiliului Judeţean Braşov, funcţie de execuţie. În aceeaşi zi, Olga Judele a fost promovată, prin detaşare, în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov, funcţie publică de conducere. Şase luni mai târziu, ea a renunţat la funcţia de execuţie pe care a obţinut-o prin concurs.
ANI afirmă că a înştiinţat-o pe Olga Judele cu privire la ancheta începută, aceasta susţinând, într-un punct de vedere transmis agenţiei, că nu consideră că a fost în incompatibilitate în perioada în care, deşi era consilier local al oraşului Făgăraş, a fost şi şefă la DGASPC. Totuşi, inspectorul de integritate care s-a ocupat de caz a apreciat că Olga Judele a fost în incompatibilitate şi a întocmit un raport de evaluare în acest sens.
Documentul poate fi contestat de Olga Judele, în termen de 15 zile, de la data la care i-a fost comunicat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite