Descinderi la revoluţionarii braşoveni! Maior: „Este un război politic“UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Lazăr Maior
Dorin Lazăr Maior

Revoluţionarii braşoveni au fost luaţi pe sus de luptătorii de la Serviciul de Intervenţii Rapide. Sediul Asociaţiei este percheziţionat în acest moment.

UPDATE ORA 16.00

Procurorii îl au în vizor pe Constantin Grancea pe care îl suspectează de săvârşirea infracţiunilor  de înşelăciune şi uz de fals. „Probele administrate până în acest moment în cauză,  au relevat faptul că învinuitul Grancea Constantin a folosit la  Casa Judeţeană de Pensii Braşov cu prilejul solicitării indemnizaţiei lunare reparatorii prevăzută de Legea 341/2004, înscrisuri  suspecte a fi falsificate", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Numele învinuitului a mai făcut în trecut subiectul unor materiale de presă, prin care se arăta că Grancea s-ar fi aflat în penitenciarul de la Mărgineni, în momentul desfăşurării Revoluţiei. Cercetări se efectuează şi în alte trei dosare penale având ca obiect fapte similare.

UPDATE ORA 11.10

Preşedintele Asociaţiei Decembrie 89, Dorin Lazăr Maior, contactat telefonic de reporterii Adevărul Braşov, a replicat acţiunii coordonate de procurorii braşoveni. „Este un război politic deschis de cei care conduc fabrica de certificate, Teodor Mărieş- George Costin, dirijaţi de puterea portocalie. Cei care au obţinut certificate de revoluţionar, pe nedrept, în ultimul an, vor să îi denigreze pe adevăraţii revoluţionari. Şi modul în care se fac aceste descinderi este incorect. Totul se desfăşoară cu uşile închise, iar în sediu se află doar secretara care nu este lăsată să dea nici măcar telefon. Este o acţiune bazată pe intimidare", este de părere Dorin Lazăr Maior.

Maior se află astăzi la Târgu Mureş, pentru a fi de prezent la unul dintre termenele procesului în care acesta este acuzat de şantaj. „Nu cred în coincidenţe, nu este o întâmplare faptul că aceste două acţiuni se produc simultan, este o acţiune concertată de intimidare şi presiune, prin care se urmăreşte denigrarea anumitor oameni", a declarat Maior.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că acţiunea procurorilor vizează activitatea asociaţiei, inclusiv acordarea ilegală de certificate de revoluţionar. Şeful asociaţiei de la Braşov spune că nu are cunoştinţă de acordarea unor certificate false de revoluţionar, însă nu exclude ca astfel de activităţi să se fi produs totuşi şi la Braşov.

UPDATE Ora 10.35 Acţiunea este coorodonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi vizează activitatea Asociaţiei.

Citiţi aici despre conflictul dintre revoluţionarii braşoveni

Pe de altă parte, preşedintele asociaţiei, Dorin Lazar Maior, este judecat sub acuzatia de şantaj. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare, asupra a trei persoane. Asta in scopul dobândirii, în mod nejustificat susţin anchetatorii, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov, Mihai Matepiuc şi alte două persoane. Acuzaţiile lansate de Maior vin după definitivarea unui audit intern al băncii. Maior spune că sub protecţia lui Matepiuc, s-ar fi acordat credite mai multor firme care n-ar fi cerut niciodată împrumuturile. 

Vom reveni cu amănunte.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite