Râmnicu Vâlcea: Cristina Neagu, cea mai bună tânără jucătoare din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cristina Neagu
Cristina Neagu

Handbalista română Cristina Neagu, de la Oltchim Rm. Vâlcea, va fi recompensată cu premiul pentru cea mai bună debutantă a anului 2009, World's best Rookie of the Year 2009, acordat în premieră de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF).

Un juriu format din experţi a decis că Neagu (21 ani), care a debutat în Liga Naţională la vârsta de 18 ani, a adunat deja 72 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat 266 goluri.

Neagu a început să practice mai întâi baschet, iar la 12 ani s-a apucat de handbal, la CSS Bucureştik. La vârsta de 16 ani s-a transferat la Rulmentul Braşov, fiind selecţionată apoi la naţionalele de juniori şi tineret. În 2005 a cucerit medaliile de argint la Campionatul European de tineret, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final. În 2006, la Mondialele de tineret, a fost din nou aleasă cea mai bună jucătoare, câştigând bronzul.

CITIŢI ŞI: MARIAN SIMION - DE LA PASIUNE, LA PERFORMANŢĂ ÎN HANDBAL

Cu naţionala de senioare a participat la CM din Franţa, ocupând locul 4. A luat parte la JO de la Beijing, unde România a terminat pe locul 7, iar apoi la Campionatul European (locul 5). În 2009, Neagu şi naţionala România s-au clasat doar pe locul 8 la CM din China.

La şase luni după ce a jucat finala Cupei Cupelor cu Rulmentul, Neagu a semnat pentru Oltchim, în ianuarie 2009, ajungând cu echipa vâlceană în finala Ligii Campionilor anul acesta.

Antrenorul Radu Voina (echipa naţională şi Oltchim) crede că Neagu poate deveni cea mai bună jucătoare a lumii. ''E încă tânără şi creşte în valoare de la o zi la alta. Este liderul jucătoarelor tinere şi va deveni curând şi liderul echipei naţionale'', consideră Voina.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite