UPDATE 26 de copii au ajuns la spital intoxicaţi cu mâncarea primită în cantonament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au acuzat ameţeli, vărsături şi dureri abdominale, după ce au mâncat şuncă de pasăre, brânză telemea şi gem. Ei se aflau în cantonament pentru o competiţie de minifotbal şi au fost aduşi de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară.

16.00 Peste 20 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, au prezentat vărsături şi stări de ameţeală după ce au luat micul dejun al Hotelul Perla Ciucaşului din Tărlungeni. Aici au fost cazaţi peste 300 de copii din toată ţara, care participă la competiţia anuală de minifotbal.

26 de copii au fost internaţi cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Pacienţii au necesitat perfuzii de reechilibrare, după o simptomatologie de greţuri, vărsături, colici abdominale şi epigastralgii. Doi dintre ei sunt în stare mai gravă, dar sunt sub monitorizare atentă şi vor fi reechilibraţi. Cei 26 de copii vor rămâne internaţi în spital o zi sau două, în funcţie de evoluţie", a spus dr. Felicia Constandiş, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov.

Autorităţile iau în considerare şi posibilitatea ca micuţii să-şi fi cumpărat alte produse de la magazinele din zonă. Părinţii copiilor resping, însă, ipotezele specialiştilor.

Antrenorii le-au impus copiilor noştri să nu consume altceva în afară de ceea ce le este servit la locul de cazare, mai ales că vorbim despre un cantonament. Eu i-am cumpărat copilului meu doar nişte cornuri din Carrefour", a spus Cristi Şerban, tatăl unuia dintre băieţii internaţi.

15.55 Pensiunea Perla Ciucaşului este administrată de soţia primarului din Tărlungeni Iosif Kiss. Potrivit edilului, copiii au servit în restaurantul pensiunii doar micul dejun.

Sunt cazaţi 300 de copii, care au mâncat doar micul dejun. Li s-a servit şuncă de pasăre, brânză telemea şi gem. La prânz nu au mai mâncat la pensiune", a spus primarul Iosif Kiss.

15.20 La faţa locului se află şi inspectorii de la Direcţia Santiară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov (DSVSA), care ridică probe pentru a le analiza în laborator.

Am colegii şi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la respectiva locaţie turistică din Tărlungeni. Din informaţiile mele, 14 copii se află sub perfuzie la faţa locului, iar 20 au fost transportaţi la Spitalul de Copii. Colegii mei ridică probe şi le vor aduce în regim de urgenţă la Braşov pentru a fi analizate în laborator", a spus directorul DSVSA, dr. Dorin Enache.

14.50 La Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns, deocamdată, 13 copii cu vârste între 8 şi 15 ani, însă alte ambulanţe sunt pe drum. Peste 20 de copii au prezentat vărsături şi stări de ameţeală după ce au luat micul dejun la Hotelul Perla Ciucaşului din Tărlungeni. Copiii se află în cantonament de fotbal şi sunt cazaţi la două pensiuni din Tărlungeni, însă mesele le servesc la restaurantul Pensiunii Perla Ciucaşului.

Cei 20 de de copii au ajuns cu ambulanţele la spital, după ce au luat masa de prânz în tabăra de la Tărlungeni unde se aflau în cantonament. Au fost duşi cu ambulanţele la spital, unde li se acordă acum primul ajutor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite