Braşov: 35-40 tone, recolta de cartofi la hectar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 35-40 tone, recolta de cartofi la hectar
Braşov: 35-40 tone, recolta de cartofi la hectar

Recolta de cartofi în judeţul Braşov se anunţă una foarte bună, a declarat şeful Direcţiei Agricole Braşov, Elena Şerban.

Până acum s-a recoltat 60% din suprafaţa cultivată iar media obţinută la hectar este de 25 de tone, faţă de 20-22 de tone anul trecut.

Societăţile comerciale care au făcut toate lucrările aşa cum prevăd normele în vigoare au obţinut şi 35-40 de tone de cartofi la hectar, a spus Elena Şerban. Cu toate că producţia este foarte bună, preţurile nu vor suferi modificări.

„Continuă să vină cantităţi mari de cartofi din import din Polonia, care se vând de regulă în supermarketuri. Cultivatorul nostru este nevoit să le vândă direct din câmp, cu 0,40 de lei pe kg, pentru a face bani să pregătească terenul pentru anul viitor. De aceea cred că preţurile vor rămâne la fel ca anul trecut“ - a declarat pentru Agerpres Elena Şerban.

Ea a adăugat că în judeţul Braşov şi recolta de sfeclă-de-zahăr se anunţă foarte bună. Deocamdată au început recoltatul două societăţi private iar cantitatea obţinută la hectar este de 50 de tone. În total, în judeţ s-a însămânţat cu sfeclă-de-zahăr o suprafaţă de 2.230 de ha.

„Am avut precipitaţii normale toată primăvara şi toată vara. De aceea recoltele sunt pe măsură“ - a susţinut directorul coordonator al Direcţiei Agricole Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite