Braşov: Un căţeluş cu nasul tăiat va fi operat în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hector aşteaptă operaţia din Germania. Foto: Asociaţia Milioane de Prieteni.
Hector aşteaptă operaţia din Germania. Foto: Asociaţia Milioane de Prieteni.

Căţeluşul Hector a fost mutilat de un necunoscut lângă Spitalul de Copii. Acesta a fost găsit în stare jalnică, iar medicii Asociaţiei „Milioane de Prieteni" au făcut eforturi foarte mari să îl salveze.

Are numai opt luni şi a cunoscut din plin cruzimea oamenilor. Hector a trăit încă de la naştere în curtea Spitalului de Copii Braşov, alături de alţi câini fără stăpân.

Trăia din resturile din tomberoane şi din mila asistentelor şi a medicilor. „În urmă cu o lună ne-a sunat o asistentă că s-au înmulţit maidanezii din zonă. Atunci medicul nostru l-a văzut pe Hector.

Avea nasul tăiat de mai multe zile şi era într-o stare deplorabilă. Avea infecţie, a trebuit operat şi curăţat, ca să nu moară", povesteşte preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni, Cristina Lapis.

Din păcate nu s-a aflat identitatea celui care chinuit animalul. „Ni s-a spus că cel mai probabil a făcut asta un cetăţean de etnie romă care avea copilul internat acolo", mai adaugă Lapis.

O nouă şansă

Cazul lui Hector a devenit cunoscut peste hotare şi reprezentanţii Asociaţiei ETN (Europaische Tierschutz Natur), din Germania, s-au hotărât să îl salveze pe patruped de la o viaţă de calvar.

Va fi operat de urgenţă acolo şi i se va pune o proteză nazală. Operaţia nu se practică în România", mai spune preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni.

Intervenţia costă 1.000 de euro, bani suportaţi de ETN. S-au găsit deja mai mulţi iubitori de animale care vor să îl adopte pe micul căţeluş maltratat la Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite