Expoziţie de fotografie la Centrul Cultural German din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Cultural German Braşov şi Forumul German de Tineret Braşov vă invită la vernisajul expoziţiei de fotografie Wahrnehmungsunterschiede- Diferenţe de Percepţie, care va avea loc marţi, 28 septembrie, începând cu ora 17.30, la sediul Centrului Cultural German pe Strada Lungă nr. 31, et. 1.

Expoziţia cuprinde cele mai bune 20 de lucrări care au participat la concursul de fotografie Diferenţe de percepţie, organizat în această vară de Forumul German de Tineret Braşov. Fotografiile au fost realizate de tineri până în 35 de ani din România, Germania şi Austria. Interesant este faptul că fiecare fotografie este însoţită de o scurtă poveste pe tema Diferenţe de percepţie. În cadrul vernisajului,  se vor decerna premiile pentru cele mai bune trei fotografii din concurs. De asemenea, publicul va putea vota cea mai bună fotografie dintre cele expuse.

Bucurie, mândrie, emoţie, curiozitate, indignare, furie - toate acestea sunt intens prezente în fotografie, câteodată mai intens decât în cuvântul vorbit. Intreaga paletă de sentimente umane se poate oglindi într-o fotografie şi în povestea acesteia. Insă nu doar sentimentele pot fi redate fotografic dintr-o anumită perspectivă, ci şi critica diferitelor teme din economie sau societate, de exemplu aspecte ale marginalizării sociale, pe de o parte din punctul de vedere al celui marginalizat, pe de altă parte de pe poziţia celui care marginalizează.  Cele 20 de fotografii din expoziţie, precum şi poveştile care le însoţesc, ilustrează perfect această idee.

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 22 octombrie 2010, de luni până vineri,  între orele 10-17. Intrarea este liberă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite