Autostrada Transilvania, amânată încă trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada va fi făcută din fonduri europene Foto.arhivă
Autostrada va fi făcută din fonduri europene Foto.arhivă

Braşovenii mai au de aşteptat până când vor circula pe autostrada Transilvania. Abia după 2014 se va încerca obţinerea unei finanşţări cu fonduri europene.

Prima secţiune finanţată din bani europeni va fi Gilău - Nădăşel, din judeţul Cluj, cu o lungime de 8,5 kilometri, care urmează a fi scoasă la licitaţie săptămâna viitoare.

Celelalte tronsoane ce urmează a fi finanţate din fonduri UE sunt: Braşov-Făgăraş (53 km), Făgăraş-Sighişoara (52 km), Sighişoara-Ogra (56 km), Ogra-Câmpia Turzii (37 km), Gilău-Mihăieşti (24 km) şi Mihăieşti-Suplacu de Barcău (76 km).

„Până acum CE nu a vrut să audă sub nicio formă de finanţarea acestor tronsoane din bani europeni. Prin faptul că s-a negociat corect un contract avem posibilitatea să facem Autostrada Transilvania inclusiv pe bani europeni, întâi tronsonul Gilău - Nădăşel, apoi proiectarea la Târgu Mureş - Câmpia Turzii şi de la Gilău la graniţă, care fac parte din tronsoanele prioritare", a declarat, la rândul său, premierul Emil Boc, citat de www.newsbv.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite