Studenţii creştini iau atitudine împotriva MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Îngerii“ şi-au promovat cu tupeu acţiunea, în plină stradă. Foto: Stelian Grăjdan
„Îngerii“ şi-au promovat cu tupeu acţiunea, în plină stradă. Foto: Stelian Grăjdan

Asociaţia Studenţilor Creştini Ordodocşi condamnă acţiunile denumite în acest an: „Săptămâna Arhanghelilor". În urma articolului apărut pe brasov.adevarul.ro, reprezentanţii ASCOR critică dur asemenea evenimente desfăşurate chiar în Casa de Cultură a Studenţilor.

Oficial, organizatorii evenimentului „Săptămâna arhanghelilor" neagă orice legătură cu MISA, sectă patronată de Gregorian Bivolaru. Aceştia susţin că este doar „o manifestare spirituală care se derulează simultan în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate, prin care mii de oameni apelează la unison graţia şi susţinerea lumii îngerilor".

Invitaţia la eveniment este însă făcută pe site-ul angelinspir.ro/saptamana-ingerilor/saptamana-ingerilor-la-brasov.html. Acesta este înregistrat pe numele Bogdan Penescu, cunoscut membru MISA şi instructor MISA în Bucureşti.

Combătuţi de ASCOR

Membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ordodocşi sunt revoltaţi de desfăşurarea „Săptămânii arhanghelilor", cu atât mai mult cu cât evenimentele au loc în înteriorul Casei de Cultură a Studenţilor. „Compensarea impactului malefic al Halloween-ului (care are valenţe sataniste) nu se poate realiza (aşa cum spun cei de la MISA) prin promovarea acţiunii Săptămânii Îngerilor, deoarece este imposibil să compensezi un rău cu alt rău. Ce viclenie! Studentului (tânărului) i se oferă o singură alternativă: rău sau rău", se arată pe site-ul ASCOR.        

Reprezentanţii acestei asociaţii studenţeşti mai aduc un argument, în plus faţă de cele publicate pe site-ul brasov.adevarul.ro, pentru a demonstra că acest eveniment este unul al MISA. „În sprijinul articolului citat de pe site-ul ziarului Adevărul, şi anume că Săptămâna Arhangelilor este o acţiune MISA, venim cu următoarele argumente: materialul de promovare şi cel de «intoxicare» a celor părtaşi la eveniment, care a fost împărţit Duminică seara, este editat la  Editura Shambala care ne oferă spre cumpărare pe pagina principală a site-ului ei: «Enciclopedia aditivilor» de Gregorian Bivolaru. Şi ca să fim convinşi că des amintita acţiune are la origine practici yoga să definim termenul Shambala: «Planeta noastră este guvernată în taină de un centru secret al puterii oculte, tărâmul misterios al înţelepţilor cunoscut în tradiţia orientală sub numele de Shambala»", se arată în comunicatul ASCOR.

Lăcrămioara Bâscă Popescu, directoarea Casei de Cultură a Studenţilor, spune că: „Legat de afilierea acestor evenimente la calendarul MISA, nu am găsit dovezi elocvente care să confirme acest lucru, drept pentru care, considerăm că evenimentul «Săptămâna Îngerilor nu încalcă nici o lege de drept sau morală»".

Eveniment cu tradiţie

„Săptămâna îngerilor" are deja o tradiţie de şapte ani. Acum evenimentul a fost denumit „Săptămâna Arhanghelilor" pentru a celebra arhanghelii. Organizatorii susţin că în această săptămână vor avea loc expozitii de pictură cu tema „Lumea îngerilor", conferinţe cu invitaţi care vor vorbi de angeologia creştină, teatru de păpuşi, teatru iniţiatic pentru adulţi, muzică inspirată de îngeri, dar şi documentare despre îngeri. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite