Premiu de excelenţă pentru oamenii muntelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Salvamontiştii din Braşov au primit premii de excelenţă în activitate, alături de serviciile din Sibiu, Neamţ, Cluj şi Hunedoara.

Congresul Naţional Salvamont s-a desfăşurat în Poiana Braşov, cadru în care s-a discutat pe larg şi problema subfinanţării serviciilor Salvamont şi nerespectarea hotărârilor de guvern referitoare la baremurile de echipare şi dotare pe care ar trebui să le aibă fiecare Serviciu în parte.

Cu toţii au căzut de acord că situaţia financiară nu este una deloc mulţumitoare, cu atât mai mult cu cât această meserie are un coeficient de risc foarte mare, iar condiţiile de muncă sunt deosebit de dificile.

O altă nemulţumire majoră a oamenilor muntelui este aceea că, deşi Salvamontul este un serviciu cu oameni care pleacă de urgenţă, la orice oră din zi sau din noapte, în salvarea turiştilor rătăciţi la înălţime, sau a celor căzuţi în prăpăstii, nici până acum acest Serviciu nu a fost nominalizat în lege ca Unitate de Urgenţă.

Cu toate aceste lipsuri şi nemulţumiri, salvamontiştii braşoveni s-au evuidenţiat din nou prin acţiunile de salvare încununate de succes şi a fost distins cu Premiu de Excelenţă în activitate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite