Profesorul de sex de la Sfântu Gheorghe a fost reţinut azi-noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatar Gergely, profesorul din Sfântu Gheorghe acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve
Tatar Gergely, profesorul din Sfântu Gheorghe acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve

Poliţiştii din Sfântu Gheorghe au început cercetările, după ce au primit o plângere cum că o elevă de 12 ani de la Liceul de Artă „Plugor Sandor" din oraş ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un dascăl.

Profesorul de pian Tatar Gergely, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai multe minore, eleve la liceul unde predă, a primit azi-noapte ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. În această dimineaţă urmează să fie prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Covasna pentru audieri. Dacă procurorii decid cercetarea lui în stare de arest preventiv, Tatar Gergely va ajunge în faţa judecătorlor care vor decide soarta lui pentru următoarele 29 de zile.

Azi-noapte au fost audiate şi cele două eleve, de 14 şi 16 ani, cu care se presupune că profesorul a întreţinur relaţii sexuale. Fata de 14 ani a recunoscut în faţa anchetatorilor că a avut relaţii cu profesorul de pian, în afara şcolii şi în afara orelor de curs.

UPDATE Ora 18.00

Poliţiştii au şi început cercetările şi încearcă acum să afle dacă toate acuzaţiile se confirmă. Cele două eleve, părinţii lor şi profesorul de pian au fost audiaţi ore în şir la sediul poliţiei din Sfântu Gheorghe, iar poliţiştii urmează să pună toate declaraţiile cap la cap. În plus, cele două eleve vor fi supuse şi unui examen medico-legal. „În momentul de faţă facem cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. Profesorul a fost audiat şi, în funcţie de rezultatul cercetărilor, vom lua măsurile legale", a spus agentul principal Dumitru Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Covasna.

Surse apropiate anchetei susţin că eleva de 14 ani a recunoscut, atât în faţa părinţilor săi, cât şi în faţa poliţiştilor, că a întreţinut de bunăvoie relaţii sexuale cu profesorul care ar fi trebuit să o înveţe tainele muzicii. Relaţia dintre cei doi s-a consumat în afara şcolii şi în afara orelor de curs.

Un profesor excepţional

Conducerea Liceul de Artă „Plugor Sandor" este siderată de cele întâmplate. Profesorul Tatar Gergely predă aici de aproape 20 de ani şi toată lumea are doar cuvinte de laudă despre el. Este dintre cei mai buni pianişti din judeţul Covasna şi un pedagog excepţional. „Tot timpul a avut elevi buni, copii bine pregătiţi, era considerat un porfesor de frunte al liceului", spune directoarea Szebesztyn Lazar Eniko.

UPDATE ora 13.00

Profesorul cercetat se numeşte Tatar Gergely, are 42 de ani, şi predă lecţii de pian la Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe. Se pare că incidentul reclamat de părinţii unei eleve de aici s-a petrecut în urmă cu doi ani, atunci când fata avea 12 ani, însă grozăvia a ieşit abia acum la iveală.

„O minoră acuză un adult că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea. Facem cercetări să vedem dacă cele reclamate se adeveresc sau nu", a spus Dumitru Ungureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, citat de Mediafax.

Părinţii fetei ar fi aflat despre cele întâmplate după ce au citit jurnalul copilei şi imediat au anunţat conducerea liceului şi poliţia. „Deocamdată profesorul nu poate fi acuzat de vinovăţie, până nu se elucidează cazul, dar ca prima măsură el a fost suspendat din activitate", a afirmat Keresztely Irma, inspector şef la Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite