Ultimul sezon de vânătoare pentru cocoşii de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânătorii braşoveni, dar şi străini, îşi pregătesc arsenalul pentru ultima partidă de vânătoare a acestei păsări. Străinii plătesc 1.000 de euro pentru fiecare pasăre împuşcată.

În perioada 15 aprilie - 4 mai va fi deschis sezonul de vânătoare pentru cocoşul de munte. „Există o directivă a Uniunii Europene în acest sens, aşa că vânătoarea cocoşului de munte se suspendă din acest an. Pentru ultimul sezon de vânătoare al acestei specii sunt patru exemplare alocate", a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Braşov, Nelu Petre Noaghea, pentru bzb.ro.
La vânătoarea cocoşului de munte pot participa atât vânătorii braşoveni, membri ai AJVPS Braşov, cât şi străini. În timp ce vânătorii braşoveni vor putea participa gratis la vânătoare, cei străini vor plăti 1.000 de euro pentru fiecare pasăre împuşcată. Potrivit preşedintelui AJVPS, mulţi vânători străini şi-au exprimat intenţia de a participa la aceste partide de vânătoare.


Vânatul ursului costă 5.000 de euro

Sezonul de vânătoare al ursului a început anul trecut şi va fi reluată în primăvara acestui an, în perioada 15 martie - 14 mai. În toamna anului trecut au fost vânaţi 6 urşi, plătindu-se pentru fiecare 5.000 de euro. Pentru primăvara acestui an au mai rămas patru exemplare care vor putea fi vânate. Pentru toate speciile, animale sau păsări, sezonul de vânătoare se încheie la data de 15 mai. Până atunci mai pot fi vânaţi mistreţi, până în 15 februarie, iepuri până în 31 ianuarie şi păsări până în 28 februarie. AJVPS Braşov are 16 fonduri de vânătoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite