Luxemburgul, cucerit de frumuseţile Transilvaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Standul României de la Salonul de Turism Vakanz a atras sute de vizitatori impresionaţi tradiţiile din Ardeal. La târgul de turism din Luxemburg, desfăşurat în perioada 14-16 ianuarie, au fost prezentate bisericile fortificate din Transilvania.

La Salonul de Turism Vakanz, Asociaţia „Mioritics" împreună cu European Institute of Cultural Routes au amenajat un stand al României. Materialele de informare s-au axat pe prezentarea bisericilor fortificate din Transilvania, dar şi a altor obiective turistice ale zonei.

„Am prezentat hărţi şi broşuri, iar cele mai multe întrebări pe care le-am primit vizau punctele de atracţie din Braşov, Sighişoara şi Sibiu. Luxemburgezii sunt conştienţi de legătura dintre ei şi saşii din Transilvania şi au destule repere despre această zonă", explică Mihai Dragomir, directorul Asociaţiei „Mioritics".

Mulţi potenţiali turişti

Reprezentanţii României au fost de-a dreptul asaltaţi de întrebările străinilor care au vizitat Transilvania sau care sunt interesaţi de o astfel de excursie.

„În fiecare zi în care a fost deschis salonul, am discutat continuu cu străini care sunt fascinaţi de Transilvania. Pe lângă hărţile generale şi punctele de acces, am promovat traseele pentru biciclete, taberele de fotografie şi produsele meşteşugarilor din zonă. O treime dintre cei cu care am discutat vizitaseră cel puţin o dată zona, iar alţii aveau deja cumpărate bilete de avion pentru a veni în România", adaugă Mihai Dragomir.

În cadrul salonului de turism de la Luxemburg, au fost stabilite contacte cu operatori de turism şi organizaţii de promovare şi s-a semnat un acord de cooperare în ceea ce priveste promovarea şi vânzarea directă a pachetelor turistice pentru Transilvania.

Tot în cadrul acestui salon, a fost prezentată expoziţia „Transilvania mea", alcătuită dintr-o serie de fotografii realizate de copiii din 10 sate transilvănene (Moşna, Axente Sever, Saschiz, Cincu, Biertan, Cîrţa, Chirpăr, Hosman, Apold, Alţana), în cadrul proiectului „Itinerarul Cultural al Bisericilor Fortificate din Transilvania". Expoziţia a rămas în Luxemburg urmând să fie prezentată în perioada următoare la Strasbourg, Freiburg şi München.

Salonul Vakanz este un eveniment foarte important pentru Marea Regiune (Saarland, Lorraine, Luxembourg, Rhineland-Palatinate şi o parte din Belgia) şi găzduieşte anual  peste 200 de expozanţi din toată lumea, pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite