Trei români au devenit părinţi adoptivi de...urşi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adopţiile deschise de reprezentanţii Rezervaţiei de la Zărneşti înainte de perioada sărbătorilor de iarnă au găsit deja primii doritori. Trei români au ales să devină, pentru un an, părinţii câtorva ursuleţi din sanctuar.

Trei persoane au devenit părinţi adoptivi de urs în această perioadă. Aceştia au ales să doneze 50 de euro pe lună, timp de un an, pentru hrana animalului înfiat. În cadrul pachetului de bază, părinţii adoptivi au primit un certificat de adopţie însoţit de poza ursului şi de întreaga sa poveste de viaţă.

„Ne aşteptam ca doritorii să fie în principal cetăţeni străini, pentru că străinii sunt obişnuiţi cu acest tip de adopţie. Am avut însă surpriza de a constata că există oameni chiar în România care doresc să aibă în grijă ursuleţi", a spus Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei „Milioane de prieteni".

Ursul Max, de 14 ani, care a fost adus în rezervaţie din zona Castelului Peleş, a fost adoptat de două persoane. „Veteranul carpatin" şi-a pierdut vederea în urmă cu câţiva ani şi se ghidează acum în rezervaţie cu ajutorul celorlalte simţuri. Părinţi adoptivi are de acum încolo şi Mura, o ursoaică de 10 ani, care şi-a petrecut viaţa, la Circul Naţional din Bucureşti.

Pe lista adopţiilor s-a aflat şi Benny, un urs  care a fost ţinut în captivitate 30 de ani. Animalul a murit însă de curând în rezervaţie, înainte de a-şi mai găsi un părinte adoptiv.

Urşii din rezervaţie nu prea hibernează

Chiar dacă este iarnă, iar temperaturile au fost deosebit de scăzute, cei mai mulţi urşi din Rezervaţia de la Zărneşti nu au intrat în hibernare. „Mulţi dintre ei nu s-au retras în bârlog în această perioadă. Au preferat să se facă ghemotoc lângă copaci atunci când a fost mai frig. De fiecare dată când dă soarele, ursuleţii vin în locurile în care sunt hrăniţi şi, practic, cer mâncare", explică Cristina Lapis.

Administratorii rezervaţiei nu au scăpat astfel, nici pe perioada iernii, de grija hranei care le este necesară animalelor. În acest moment, în sanctuar, trăiesc 56 de urşi carpatini, care au nevoie zilnic de peste o tonă de mâncare. Întreţinerea totală a rezervaţiei costă 20.000-25.000 de euro lunar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite