Cetatea Făgăraşului, tărâmul cavalerilor medievali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meşteşugari de artă populară, demostraţii de lupte ale cavalerilor, spectacole de teatru pentru copii şi proiecţiile de filme istorice sunt doar câteva dintre surprizele oferite la „Turnirul Cetăţilor".

Până pe 22 august, Cetatea Făgăraşului se transformă în ţinut medieval. Cavaleri şi domniţe din toată ţara vor păşi în cetate, îmbrăcaţi de sărbătoare, pentru a face demostraţii de lupte şi dansuri medievale. În intervalul 11.00-17.00, călăreţii vor încinge lupte spectaculoase, spre încântarea publicului. Începând cu ora 17.30, vizitatorii vor avea ocazia să intre în pielea personajelor Shakeasperiane.

Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru şi Ducu Bertzi poposesc în acest weekend în Cetatea Făgăraşului pentru a încânta auzul publicului. Seara va fi dedicată concertelor de muzică medievală şi folk. Sâmbătă, va urca pe scena festivalului, începând cu ora 21.00, Mircea Vintilă, iar duminică, la aceeaşi oră, Ducu Bertzi. Tot duminică, de la ora 20.20, Vasile Şeicaru va susţine un recital.

Evenimentul „Turnirul Cetăţilor" a debutat la Bran şi a avut un succes răsunător.  Spectacolul continuă la Făgăraş, când vor fi şi „Zilele Cetăţii Făgăraş". În weekendurile următoare, Turnirul se mută la Braşov şi apoi la Râşnov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite