Turistul rătăcit în Munţii Făgăraş a fost găsit mort UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipe mixte formate din jandari montani şi salvamontişti au plecat dimineaţă să recupereze cadavrul. Bărbatul, de 44 de ani, din Ucea de Sus, a plecat, acum nouă zile, într-o drumeţie, către cabana Podragu, cu soţia şi ce doi copii.

Update ora 15.50 Două echipe mixte, formate din şase salvamontişti din Victoria, şasa salvatori din Sibiu şi opt jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Braşov, au ajuns în locul în care a fost zărit cadavrul.  Acesta se afla într-o prăpastie foarte adâncă, în zona Piciorul Podragului. „Echipele au ajuns la ora 13.30 şi acţiunea de coborâre a trupului neînsufleţit la baza muntelui va mai dura câteva ore", a spus Adrian Şerban, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş.

Cadavrul bărbatului a fost zărit ieri, într-o râpă, de câţiva turişti din Ucea, care se aflau într-o drumeţie. Oamenii i-au alertat imediat pe jandarmii montani. „Am fost sesizaţi că trupul neînsufleţit zace într-o vale foarte abruptă, numită Sub Piciorului Podragului. Am luat imediat măsuri pentru constituirea unor echipe mixte, formate din jandarmi montani şi salvamontişti din Victoria şi Sibiu. Luni dimineaţă vom începe operaţiunea de recuperare a cadavrului.Cel mai probabil vor veni cu noi şi criminaliştii", a spus ieri Şerban Adrian, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş.

După ce va fi coborât de pe munte, cadavrul va fi transportat la Medicina Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei morţii.

A ales un traseu interzis

Turistul a dispărut în Munţii Făgăraş în urmă cu nouă zile. Bărbatul, împreună cu soţia şi cei doi copii, a plecat într-o excursie pe unul dintre cele mai dificile trasee din Munţii Făgăraş, dar s-a bătut de la traseu. Soţia şi copiii săi au ajuns cu bine acasă, dar el nu s-a mai întors. A doua zi, femeia a cerut ajutor. Căutările au început imediat şi s-au desfăşurat continuu, timp de trei zile, cu pauze doar pe timpul nopţii. Din cauza vremii extrem de proaste, căutările au fost oprite.

Anul acesta, în urmă cu doar trei săptămâni, un bărbat de 54 de ani a murit în aceeaşi zonă, pentru că a fost surprins de viitură. Muntele a luat un alt tribut anul trecut, când un turist neamţ şi-a găsit sfârşitul, după ce a căzut în gol 200 de metri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite