Bani europeni pentru două centre de informare turistică în Braşov şi Poiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de luni, proiectele privind înfiinţarea a două centre naţionale de informare şi promovare turistică, unul în Braşov şi unul în Poiana Braşov.

Edilii vor să obţină finaţare europeană prin Proiectul Operaţional Regional 2007-2013 pentru amândouă. Cel din Braşov va costa puţin peste 626.000 de lei, iar pentru cel din Poiana Braşov cheltuielile se ridică la 623.000 de lei. În ambele cazuri, Primăria va suporta toate cheltuielile neeligibile şi cofinaţarea de 2% din cehltuielile eligibile ale proiectelor.

Cele două centre naţionale de informare şi promovare turistică vor arăta identic: vor avea formă circulară, vor fi construite pe structură din lemn cu geam termopan şi vor avea toate facilităţile şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Biroul din Braşov va fi construit pe domeniul public, în zona Parcului Nicolae Titulescu. Pentru cel din Poiana Braşov nu s-a stabilit încă o locaţie, însă, cel mai probabil, va fi ridicat în parcarea mare de la intrarea în staţiune.

Utile pentru turişti, dar şi pentru operatori

Turiştii care vor trece pragul acestor centre vor primi orice informaţie. Pe lângă pliante, hărţi, broşuri sau CD-uri informative, oaspeţii vor putea afla de aici informaţii despre trasee, obiective turistice şi orarul lor de funcţionare, posibilităţi de cazare şi masă, informaţii cultural-istorice despre judeţul Braşov sau informaţii despre evenimente care au loc în judeţ. Toate aceste servicii vor fi oferite gratuit atrât turiştilor români, cât şi celor străini.

Informaţii utile vor primi, însă, şi operatorii din turism. Pe lângă promovarea pe care şi-o vor putea face prin intermediul acestor birouri, prestatorii se vor putea inspira pentru noi investiţii în funcţie de cerinţele turiştilor români şi străini.

În momentul de faţă, în Poiana Braşov nu funcţionează niciun centru de informare turistică. Cel care a existat în staţia de autobuz a fost închis la sfârşitul anului trecut pe motiv că nu dădea randament, fiind mai mult închis.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite